Пенсію за віком призначають автоматично. Що для цього потрібно?

Пенсію за віком призначають автоматично. Що для цього потрібно?

З 1 липня цього року Пенсійний фонд України запровадив нову послугу для майбутніх пенсіонерів: на вебпорталі електронних послуг Фонду запрацював сервіс автоматичного призначення пенсій. Завдяки якому, користувач, який не є пенсіонером, може надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно, без особистого звернення до Пенсійного фонду. 

Система передбачає зворотній зв'язок за результатами опрацювання звернення. Інформацію щодо опрацювання звернення спеціалістами Фонду можна переглядати у вкладці «Мої повідомлення».

«Пенсія буде призначена автоматично після досягнення пенсійного віку з урахуванням всіх наявних в Пенсійному фонді даних. Заявник отримає повідомлення про автоматичне нарахування йому пенсії, дату початку виплат і її розмір»,- зазначила начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області Олена Корчака під час онлайн брифінгу.

Начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області  також надала алгоритм дій для того, щоб оформити пенсію в автоматичному режимі при досягненні пенсійного віку.

Відео дня

Задля цього необхідно:

  • авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕПу);
  • заповнити анкету-заяву на автопризначення пенсії;
  • завантажити скан-копії документів, які є обов’язковими та ті, які необхідні для підтвердження права на певні доплати та пільги. При оцифруванні важливо, щоб завантажені документи подавались у кольоровому форматі та їх можна було легко прочитати;
  • підписати анкету за допомогою КЕПу та надіслати її на розгляд до Пенсійного фонду, натиснувши кнопку «Сформувати заяву».

Олена Корчака також повідомила, що вже сьогодні для призначення пенсій в автоматичному режимі жителями Вінниччини до Головного управління подано 148 анкет-заяв. На підставі поданих заяв, пенсії в автоматичному режимі призначено 63 особам, в тому числі 41 – в липні.

Опрацьовано 15 анкет на автопризначення пенсій від осіб, термін призначення пенсії в яких настає в 2021 році.

За матеріалами сайту Вінницької ОДА

Читайте також:

1 липня зростуть пенсії деяких категорій громадян. Кому платитимуть більше?
Допоможіть козятинчанину Олександру не опинитися в інвалідному візку
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up