Починається ялинковий сезон. Що вже продають і за якими цінами?

Починається ялинковий сезон. Що вже продають і за якими цінами?
  • За два тижні до Нового року на вулиці Василя Земляка з’явилися натуральні сосни і ялинки. Ціна на них порівняно з минулим роком зросла на 100 гривень за метр живого дерева. Радість дітям оцінюється в цьому році в 300 гривень за метр.
  • Дешевші варіанти порадили нам покупці на ринку. 

— Я б у цьому році не ставила б ялинку взагалі. Вдень і вночі уявляю наших хлопців в окопах. Але не можу забрати радість у дитини. За ялинку 300 гривень — то не найбільша проблема, — каже пані Ілона. — Маленьку ялинку виготовлю сама. Бачила, як дітки гуртківці робили ялинки. І з паперу робили, з паперу і дощику, з держака дерева і ялинкових гілок. Найпростіший і найдешевший спосіб —  робимо з паперу конус і обмотуємо його сніжком зеленого кольору. Прикрасами такі ялинки можуть бути сріблясті чи золотисті буси. Свою ялинку я приберу цукерками.

Винахідливі жінки розповіли про ще дешевший варіант ялинки. Треба взяти звичайний держак, як у швабри та вставити його у відро з піском. На держаку просвердлити отвори і вставити у них гілки сосни чи ялини. 

Відео дня

— Я у відро вставляю конусом три гілки ялини і пісок добре змочую водою, — додає пані Людмила. — Така безхитрісна ялинка стоїть довше від тої, що в хрестовині.

А ще жінки через газету звернулися до козятинчан, які після новорічного столу запускають феєрверки. Кажуть, краще ці кошти передати на потреби ЗСУ. Вони точно ворогу зроблять такий салют, який їм навіть не снився.

На вулиці Василя Земляка кожного року продавали штучні сосни і ялини. У продавчинь ми запитали, чому цьогоріч не виставляють зелені красуні? 

— У цьому році ми їх не брали. Ціни виробник підняв, а як продавати їх втридорога, хто їх буде купувати? Взяли тільки новорічні обереги на двері, вони по 80–100 гривень.

У магазині «Сундучок» ялинки штучні від 200 гривень до 5-ти тисяч. Всі гірлянди на батарейках. Кожного року в цьому магазині дуже гарні живі сосни і ялинки продають. Запитуємо, як буде в цьому році? 

— Щоб ялинка потрапила на ринок, нам за неї треба сплатити 200 гривень у лісгосп. По якій ціні їх продавати? —  запитує нас продавець. — Ближче до Нового року мабуть трохи привезуть. 

Найдешевші ялинки приблизно за декілька днів до нового року мають з’явитися в Козятинському Держлісі «Сестринівська дача». Ялини чи сосни будуть відпускатися за ціною 240 гривень за метр, а півтораметрові дерева будуть продавати за 250 гривень.

Читайте також:

Як Козятин готується до Різдва

Ялинки не буде: козятинчани проголосували «проти» прикрашення головної новорічної красуні

Скільки коштують новорічні прикраси у Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up