Про ціни на козятинських базарах і чому насіння гороху «золоте»

Про ціни на козятинських базарах і чому насіння гороху «золоте»

В останній день квітня в місті Козятині відкрилися продовольчі ринки. Які  зміни відбулися в мережі роздрібної торгівлі, які товари додали в ціні, які подешевшали розбиралися наші журналісти. 

В цілому ціни на ринку залишилися такими ж, як і до закриття. Вітамінні продукти або ще як модно говорити продукти борщового набору, подорожчали ще до закриття ринків. Вже немає куди підіймати – кажуть люди. Лимони 90, картопля 16,  цибуля 20, цукор майже 15, гречка майже 40, свинина 110, яловиччина 100 гривень, все це ціна за кілограм. 

Залишилась такою ж ціна на молочну продукцію. Півторашка молока 20 гривень, кілограм  коров’ячого жирного сиру 70 гривень, сметана з сепаратора 60 гривень півлітра. По літрі сметани мало хто купує. І жінки наші мудрі кажуть, що в літровій банці сметани менше ніж у двох півлітрових. Весь секрет криється як в самих банках, так і в щедрості продавчинь.    

Наш земляк Віктор Семенович переконаний, що ціни скоріше впадуть, ніж ще щось подорожчає. 

Відео дня

– Трохи розв’язали руки малому та середньому бізнесу. Постачальники мають змогу реалізовувати свою продукцію не тільки в супермаркетах. Подешевшала вартість пального. Кафе, ресторани закриті на карантин і я не думаю, що самі люди будуть нагнітати ажіотажний попит на продукти харчування і товари першої необхідності. – каже чоловік. –  Я впевнений, де у кого крупи, які скупили при запас, допоможе міль з’їсти. 

В кінці квітня чи на початку травня, люди в кого є земельні ділянки, купують розсаду.  Чи то ще сонечко по справжньому не пригріло, чи з якоїсь іншої причини, але в день нашого візиту на «Хлібодарі» продавали тільки квіти і розсаду капусти. Базарний пучок, в якому як правило завжди більше десятка капустин, продавали по 20 гривень. Така ціна першої розсади вже третій рік поспіль. 

До речі овочеводи кажуть, що в посадці капусти є золоте правило: її треба висаджувати в грунт тільки в пасмурну погоду. А щоб капуста не гнила, треба в лунку кинути одну частину попелу дерева і чотири частини перегною, налити води і рослину посадити в ту «кашу». 

 Коли ми були на місці, де до карантину продавали зерно, зустріли чоловіка, який купував насіння гороху.

– Руслана немає, а в магазині горох 10 гривен за 30 грам в пакеті. В Руслана кілограм гороху коштував 8 гривен. Щоб купити в магазині, треба викинути 300 гривень за кілограм. Виходить, що мені буде простіше купити гороху, коли він виросте в людей, – ніяк не міг заспокоїтись магазинними цінами на насіння гороху чоловік . 

Ми перевірили дану інформацію. Знайшли три точки з різною ціною. Пакет гороху 100 грамів за 13 гривень, пакет 100 грамів ціна 20 гривень і пакет 30 грамів ціна 10 гривень. В магазині, де ціна 30 грамового пакета коштувала 10 гривень, ми запитали продавчині чому таке дороге насіння гороху. 

– Так це польське насіння, –  відповіла вона. 

Так і хочеться сказати: яке б не було посаджене насіння, з нього виросте тільки горох  

Читайте також:
Козятин у фото: сміття біля цвинтаря, котик Рудик та кронування дерев
Відкриття продовольчих ринків козятинчани сприйняли як кінець карантину
Козятин переходить на трьох контейнерне сортування відходів
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up