Проблема кадрів - тема третього Вінницького бізнес-форуму

Проблема кадрів - тема третього Вінницького бізнес-форуму
  • Головна вінницька бізнес-подія року відбудеться 4 жовтня в новому конференц-залі на базі лікарні ім. Пирогова.
  • Третій бізнес-форум буде присвячений кадровій тематиці.
  • 10 спікерів розкажуть про нагальне для бізнесу: Де шукати гарного працівника? Варто чи ні "вирощувати" спеців? Як утримати найкращих?

Останніми роками кадрова політика для великого, середнього і малого бізнесу переживає переломні моменти. Сучасні світові тренди свідчать про те, що сьогодні у кадрових відносинах головуючу роль має зовсім не роботодавець, як здавалося б. Тобто на ринку праці обирають не працівників, обирають роботодавців. Сучасні реалії такі, щоб отримати в свою команду класного працівника, та в майбутньому відданого спеціаліста, роботодавець має бути досить привабливим. І в плані мотивацій, і в плані заохочень, і в плані розвитку.

Що маємо на сьогодні

Аналітики кадрового порталу HeadHunter зробили висновки, що в Україні почався трудовий "голод". Здавалося б, останні кілька років економіка зростає, з'являються нові бізнеси, які потребують робочих рук, але зарплати зростають повільно і люди їдуть на заробітки. Кількість бажаючих емігрувати, особливо серед молоді, зростає кожного місяця. Сьогодні за межами країни працює від 6 до 10 мільйонів українців. Точну цифру демографи назвати не можуть, бо останній перепис населення був у 2001 році. Проте відома сума грошових переказів наших заробітчан - 7,5 млрд. доларів вони надсилають додому протягом року. Нині найбільшим попитом серед робітників користується Польща, і відповідно швачки, зварювальники, торкарі, будівельники та водії, а також сільськогосподарські працівники, які мають на місяць від 500 євро.

Відео дня

Не привабливі?

Директор вінницького центру зайнятості Світлана Кривенко говорить що 80% від загальної кількості людей на обліку в центрі зайнятості, то люди з вищою освітою, яким досить не просто знайти роботу. А от робітничих професій не вистачає. — У Вінниці відкрили потужне підприємство «Електричні системи». Під Немировом діє завод «Фуджикура». Незабаром у Вінниці почне працювати завод з виробництва холодильного обладнання «Green Cool». Усі ці підприємства мають потребу в робітничих кадрах, — говорить Світлана Кривенко. — Загалом не вистачає продавців, кухарів, швачок, автослюсарів, електриків, зварників, токарів. І таких фахівців на обліку в центрі зайнятості просто немає!

До речі, про завод Green Cool від компанії Українська пивна компанія UBC Group, який нещодавно створили на території нового місцевого індустріального парку. Він поки що працює в тестовому режимі, та вже має 250 працівників. Директор UBC Group Ігор Бурдиленко планує до кінця року створити ще 750 робочих місць, а до 2024 року - 2,4 тисячі. - Людина, яка умовно буде просто працювати з лопатою, буде отримувати зарплату в 5000 грн, а висококваліфікований спеціаліст може очікувати і 20000 грн, і вищу, - зазначив директор.

Люди йдуть

Останнім часом городяни стикнулись з тим, що у громадському транспорті немає кондукторів, а розрахунок йде через водія. За словами гендиректора транспортної компанії Михайла Луценка, у Вінниці є 346 кондукторів, не вистачає 180. Також є нестача 120 водіїв. Зрозуміло, що люди йдуть через низькі зарплати та специфіку роботи, проте директор транспортної кампанії вважає, що це пов'язано з острахом залишитись без заробітку через появу найближчим часом електронного квитка. -  Хоча ще мінімум 1,5 роки вони будуть потрібні як консультанти, щоб навчати городян, як користуватися е-квитком. До того ж, ми можемо платити кондукторам 4500 гривень при виконанні норми. Та при кращій пропозиції вони змінюють роботу, — говорить Михайло Луценко.

Що робити

За останні 30 днів на сайті rabota.ua лише у Вінниці пропонують 1120 вакансій. На сайті work.ua на 4 вересня є 1116 вакансій по місту. На сайті Вінницького обласного центру зайнятості зареєстровано 2625 вакансії. Багато пропозицій «висить» ще з початку року. Безліч пропозицій від агентств, які шукають працівників за кордон. На роботу попит є, і вочевидь найпростішим способом для роботодавця отримати працівника залишається підвищення зарплати, аби мати змогу конкурувати з іншими на ринку праці. Проте підвищувати її готові не всі, вважаючи, що платять досить, просто люди не бажають працювати. Як налагодити діалог між роботодавцем та робітником? Для створення такої можливості Медіа Корпорація RIA запрошує власників бізнесу, управлінців, HR-ів, менеджерів, підприємців та стартапів, відвідати третій бізнес-форум, отримати корисну інформацію, цікавий досвід з перших вуст від колег-професіоналів.

Про що будемо говорити

Де шукати нових працівників компанії та як відбирати найкращих? Як ввести нових працівників у компанію та не втратити їх вже на початку? Та як у компанії запровадити ефективну систему навчання працівників? Спікери розкажуть про актуальні тренди та поділяться цікавими кейсами, проектами, порадами та інструментами. Один день свіжих знань та нових бізнес-знайомств розпочнеться 4 жовтня об 11.00. Зареєструватись на бізнес-форум за пільговою ціною 450 грн можна до 10.09. До 24.09 вартість участі складає 550 грн. До 30.09 - 700 грн. Реєстрація на сайті bizforum.vn.ua або за телефоном 067 432 50 45.

Автор: Альона Рябоконь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up