Рибу в Козятині продовжують продавати в невстановлених місцях

Рибу в Козятині продовжують продавати в невстановлених місцях

Толстолоб по 25, короп— 45, білий амур — 45

Згідно із загальним правилом, за вчинення адміністративних правопорушень у галузі торгівлі застосовують такі адміністративні стягнення, як: попередження, штраф (у більшості випадків), конфіскація предметів торгівлі та виручки, виготовленої продукції..

Відео дня

Про те, які вимоги до торговельного місця в разі здійснення виїзної торгівлі висуває чинне законодавство, можна прочитати в матеріалі «Виїзна торгівля: як підготуватися»газети № 89/2017. Це — спеціальне оснащення кузова авто, маркування, організація робочого місця, забезпечення інвентарем й обладнанням.

Якщо ці вимоги не виконані, продавцю загрожує відповідальність.

Яка відповідальність застосовується?

Стаття 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі — КпАП) забороняє торгувати в містах із рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях. За це в КпАП передбачено штраф від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 грн до 119 грн) із конфіскацією предметів торгівлі чи без такої. А за торгівлю з рук у невстановлених місцях промисловими товарами — штраф від 6 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 грн до 255 грн) із конфіскацією предметів торгівлі.

Хто накладає штраф?

Протоколи про такі правопорушення складають уповноважені на те посадові особи Нацполіції та посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад за порушення, учинені в місцях, заборонених рішенням відповідної ради (ст. 255 КпАП).

А розглядають справи про зазначені адміністративні правопорушення та, відповідно, накладають штрафи, районні, районні в місті, міські чи міськрайонні суди (ст. 221 КпАП).

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up