Розповіли, якою буде плата за розподіл газу у 2023 році

Розповіли, якою буде плата за розподіл газу у 2023 році
  • У Вінницягазі повідомляють — з 1 січня 2023 року споживачі отримають нові платіжки за розподіл газу.
  • Разом з цим наголошують — у 2023 році тариф на розподіл газу для клієнтів Вінницягазу залишається незмінним і становить 2,112 грн. за 1 м куб. на місяць (з ПДВ).

—  Однак, суми в платіжках залежатимуть від вашого споживання газу впродовж минулого газового року —  з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року, — повідомляє Вінницягаз 

У газорозподільній компанії пояснюють, щоб розрахувати вартість вашого місячного платежу за розподіл газу на 2023 рік, потрібно кількість спожитих кубів за минулий газовий рік помножити на тариф (2,112 грн. за 1 м куб. з ПДВ) та поділити на 12 місяців. Це і буде розмір щомісячної плати за доставку газу, який буде сталим впродовж всього календарного року.

Наприклад, при споживанні 2000 м куб за газовий рік платитимуть щомісяця 352 грн, а при споживанні 1000 м куб - 176 грн на місяць.

— Тобто є стимул економити енергоносій і можливість прогнозовано сплачувати за свій розподіл газу протягом року - рівними частинами щомісяця. Або ж сплачуйте усю річну суму одним платежем і заощаджуйте на банківській комісії, — підсумували у компанії

Відео дня

Читайте також:

Зміни у графіку: у Вінницяобленерго опублікували актуальні години відключення світла на 5 січня

Чому деяким людям не дали субсидію за грудень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up