Сало, м’ясо молоко подешевшали, зате хліб та капуста б’ють рекорди

Сало, м’ясо молоко подешевшали, зате хліб та капуста б’ють рекорди
У відрі мак. Його ціна 19 гривень за стакан
  • Що по чому? У вівторок цього тижня ми поцікавилися цінами на продукти харчування на вулиці Василя Земляка, ринку «Хлібодар», на «кругу».
  • Порівняно з серединою листопада подорожчали майже всі сорти хліба та капуста. Подешевшали сало, м’ясо, а молочка буде дешевшою, коли сподобаєшся продавчині

У вівторок, 14 грудня, маленький базарчик був багатолюдним. На вулиці Василя Земляка звична картина — торгували у «ракушках», на приватних столиках і на землі.

Ціни на продукти борщового набору за минулий місяць додали від гривні до трьох. Морква коштувала 10 гривень, тепер 13, є й по 15 гривень, але її мало беруть. Цибуля — 12 гривень за кілограм.

Ціна на білокачанну капусту зросла від 5-ти до 9-ти гривень. Нині за кілограм правлять від 12 до 16 гривень. 

Відео дня

► «Хитрий» базарчик після 12-ти

– Закупівельна ціна капусти стала 12 гривень за кілограм. То по чому її продавати? – запитують нас «бізнесмени», які  ледве зводять кінці з кінцями. Кольорова капуста — 25 гривень за кілограм. Пекінська капуста подешевшала на гривню тепер — 17 гривень.

На «кругу» значно поменшало покупців. Молоко тут продають по 20 гривень за літр, сало найвищого гатунку у вівторок можна було купити від 50 до 100 гривень за кілограм. Чому така різниця? Попит менший за пропозицію. Якщо говорити більш доступною мовою, це означає, що у більшості людей нашого міста на сало немає грошей, мала купівельна спроможність. Свинина — від 110 до 135 гривень за кілограм. Коли продавці збиралися додому, м’ясо можна було купити за сотню кілограм. Купили за 150 гривень три кілограми сала та й повернулися на «хитрий базарчик». 

Болгарський перець в ціні за місяць не змінився, огірки та помідори стали дешевшими  на 7 гривень. Місяць тому вони коштували 52 за кілограм, тепер за обидва овочі правлять 45 гривень за кілограм. Помідори на борщ у цей день були дешевшими, тільки їх до нашого другого приходу розібрали. 

Ціни на виноград пішли догори. Тепер замість 30–50 гривень, що були минулого місяця, на цінниках 60-65 гривень за кілограм.

Щодо цитрусових, то лимони в середньому коштують— 35-41 гривню за кілограм. Мандарини — від 35 до 50 гривень, гранат — від 46 до 62 гривень, хурму продають по 40-45, корольок 60 гривень за кілограм.

Вибір  риби не великий: карась — 35-45 гривень, за кілограм товстолоба 35 гривень, свіжоморожений хек 89 гривень. Хек багаторазової заморозки можна купити по 80-81 гривні за кілограм.

Цукор на ринку «Хлібодар» минулого місяця коштував 23 гривні, тепер він знов подорожчав на гривню. Ціна на гречку стабілізувалася, тепер продукт, без якого не можуть діабетики, можна знайти по 42 гривні за кілограм. Для порівняння в одному магазині нашого міста ми бачили пакет гречки вагою  900 грамів — 48 гривень.

Ціни на «молочку» після встановлених рекордів стабілізувалися. Літр молока в середньому 20 гривень. Півторачка — 35 гривень, є торг. Не хоче покупець купувати за 35, йому пропонують купити по 30 гривень. А найщедріші продавчині можуть продати півторачку молока й за 25 гривень. Але це буває, лише коли покупець продавчині чимось сподобався або вона зібралася додому.

Півкіло сиру — 50 гривень. Півлітра сметани гладущикової коштує, як півкіло сиру (50 гривень). За сепараторну сметану у вівторок, 14 грудня, правили 80 гривень за півлітра. 

Ціна яєць — 35 гривень за десяток, яйця курки домашньої на 10 гривень дорожче.

Соняшникова олія в середньому додає в ціні дві гривні кожного місяця.

Піднімаються ціни на хлібобулочні вироби і сорти соціального хліба. Козятинський батон вже коштує 15,50, а буханець чорного хліба —17 гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Фима Гоцман

    А вас попереджали! Захтіли "святий" майдан? Отримуйте! Дуже скоро будете без сала, без яєць, без газу, і навідь без хліба! Насолоджуйтесь!!!

keyboard_arrow_up