Сало та молочка б’ють рекорди, а цукор подешевшав. Що по чому на козятинських базарах?

Сало та молочка б’ють рекорди, а цукор  подешевшав. Що по чому на козятинських базарах?

 В п’ятницю цього тижня ми поцікавилися цінами на продукти харчування на вулиці Василя Земляка, ринку «Хлібодар», на «кругу». Порівняно з початком жовтня подорожчали сало, молочка, деякі крупи, огірки з помідорами та цибуля. Подешевшали цукор і продукти борщового набору

У п’ятницю, 12 листопада, маленький базарчик був багатолюдним. На вулиці Василя Земляка звична картина — торгували у «ракушках» і на землі.

Ціни на продукти борщового набору протягом місяця майже не змінилися. Морква та червоний буряк були 11-12 гривень за кілограм, зараз морква – 10 є 15 та її мало купують, червоний буряк – 11 гривень за кілограм. Ціна на білокачанну капусту додала гривню, її тепер продають по 7 гривень за кілограм. Кольорова салатна і свіжа капуста –  17 гривень за кілограм. Щоправда ми не зрозуміли, чим відрізняються одна свіжа капуста від іншої свіжої капусти. Пекінська капуста – 18 гривень.

На «кругу» значно поменшало покупців. Можливо це пов’язано з тим, що перестали торгувати дешевими кавунами та динями. Молоко тут продають по 20 гривень за літр, сало 105-115 гривень за кілограм, свинина – від 110 до 135.  Нічого тут не купивши, повернулися на «Хитрий базарчик». 

Відео дня

Болгарський перець тут  від 10 до 55 гривень за кілограм, огірки 52, помідори на борщ підскочили на 18 гривень. Місяць тому вони коштували 4 гривні, тепер, щоб борщ був смачним, треба віддати  22 гривні за кілограм. Помідори чері 75 гривень, звичайні свіжі помідори коштували 30 гривень за кілограм 

Ціни на виноград протягом місяця майже не змінилися. Він як коштував, так і коштує 30–50 гривень.

Щодо цитрусових, то противірусні лимони коштують від 30 до 52 гривень за кілограм. В таку ж ціну мандарини, грейпфрукт – 58. Гранат нині коштує від 46 гривень за кілограм, хурму продають по 40-45.

З вибором риби, як і минулого разу, проблеми. Люди трохи не розуміють чому мальок живця коштує 35, а більший за розміром карась – 25 гривень за кілограм. Гарні на вид і за розміром на долоню дорослого чоловіка по 40, короп — 70 гривень зранку і 65 – коли продавець риби збирається додому. Свіжоморожений хек 81 гривня за кілограм. Нам сподобалися стейки морського сома. Купили їх трохи більше трьох кілограмів і заплатили 245 гривень.

Цукор на ринку «Хлібодар» минулого місяця коштував 27,10 тепер в магазині повернулася стара ціна 23 гривні за кілограм. Гречка додала в ціні відразу 7 гривень і тепер коштує 42 гривні, проти 35, що була минулого разу.

Свиняча вирізка 135-140 гривень, на кістці – 110 гривень. Майже в таку ж ціну яловичина. Ціни на сало пішли догори. В п’ятницю, 12 листопада, воно коштувало 120 гривень за кілограм. Сало на шкварки оцінювали по 40 гривень за кілограм, а гарне на «Великому базарі» коштувало 110 гривень.

«Молочка» б’є рекорди. Літр молока  в середньому 20 гривень за літр. Півторачка 35 гривень, щоб продати. Щоб купити молоко – можна домовитись за три червінці. Розкриваємо таємницю: чим вродливіша продавчиня, тим вона щедріша і зговорливіша.  Півкіло сиру 50 гривень. Півлітра сметани гладущикової коштує, як півкіло сиру (50 гривень). Сепараторна сметана у п’ятницю подешевшала на 5 гривень. Стабільно за цей продукт треба заплатити 75-80 гривень за півлітра.

Читайте також:
Переїхали: управління соціальної політики змінило адресу

Ремонт на Куликівського: «Йдуть по графіку і до кінця місяця мають все завершити»

«Сто відсотків підпал, вогнище розходилось з багатьох місць»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up