Що потрібно знати про плату за світло

Що потрібно знати про плату за світло

Прес-центр СО «Козятинські ЕМ»

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил користування електричною енергією для населення (далі ПКЕЕн). Змінюється форма розрахунків. Знімання показів засобів обліку проводиться електропостачальником (електророзподільним підприємством) та/або побутовим споживачем щомісяця відповідно до умов договору. Якщо знімання показів проводиться побутовим споживачем, електропостачальник (електророзподільне підприємство) має право контролювати правильність знімання показів засобів обліку побутовим споживачем. У випадку недопуску представників енергопостачальника до приладів обліку електроенергії, енергопостачальна компанія має право припинити постачання електроенергії на об'єкти споживача (ПКЕЕн - п. 21).

Зняті споживачем чи отримані та/або зняті енергопостачальником (електророзподільним підприємством) дані про покази засобу обліку в інший день вважаються вихідними даними для визначення показів засобу обліку на перше число календарного місяця шляхом додавання (віднімання) середньодобового споживання, помноженого на кількість днів (діб) між датою зняття показів та першим числом календарного місяця.

Середньодобове споживання визначається, виходячи з даних про покази засобу обліку, зафіксовані між двома послідовними зняттями, та кількості днів між цими зняттями показів.

Відео дня

У зв’язку зі зміною обслуговування споживачів контролерами ЕМ (візит контролера буде здійснюватися один раз на два місяці) рекомендуємо в найкоротші терміни провести реєстрацію в "Персональному кабінеті" за електронною адресою svitlo.vn.ua. Це дасть вам можливість передавати фактичні показники лічильника на останню дату (28-31) розрахункового періоду. Через кабінет можна дізнатись суму оплати за спожиту електроенергію, переглянути попередні й поточні рахунки, роздрукувати рахунок або миттєво сплатити кошти по ньому в  режимі Online, переглянути попередні й поточні рахунки, а також перевірити наявність субсидії та пільг по вашому особовому рахунку.

Для користування ним варто лише зайти на головну сторінку нашого сайту - www.voe.com.ua, та за посиланням Персональний кабінет (оплата онлайн)  зареєструватися. Послуга абсолютно безкоштовна. За додатковою консультацією та допомогою в разі виникнення проблем під час реєстрації звертайтесь в розрахункову групу СО «Козятинські ЕМ» або за телефоном 2-19-03.

Споживачі електроенергії, які не мають доступу до мережі Інтернет, можуть передати показники лічильника за телефоном Колл-центру – 0 800 217 217, або за допомогою СМС-повідомлення наступного змісту – 09*ХХХХХХХХ*УУУУУУ на номер 066-0-217-217, де ХХХХХХХХ – номер особового рахунку, УУУУУУ – показники лічильника.

У разі надання показів приладу обліку споживачем через сервіс «Персональний кабінет», за телефоном Колл-центру або СМС повідомленням за 3 дні до закінчення поточного місяця – електроенергія по середньодобовому споживанню нараховуватися не буде.

СО «Козятинські ЕМ» просять вибачення за тимчасові незручності та дякують вам за взаєморозуміння та співпрацю.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up