Що робити, якщо куплений товар виявився зіпсованим

Що робити, якщо куплений товар виявився зіпсованим

Захист прав споживача

Максим Українець

Здійснює захист прав споживачів Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Покупці ж повинні спочатку звернутися до магазину протягом 14 днів і попросити обміняти товар на аналогічний, тільки без вад, якщо він виявився неякісним. Законом пропонуються ще й такі варіанти вирішення проблеми: відповідне зменшення ціни, безоплатне усунення недоліків товару в розумний строк, відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

Відео дня

Якщо візит до магазина і спілкування з персоналом не дає потрібного результату — пишіть претензією магазину, вказавши реквізити адресата і відправника, найменування, ціну і дату придбання товару, а також опис того, в чому полягають недоліки товару і бажане рішення проблеми. Вручайте навмисне, поставивши відмітку про отримання на своєму екземплярі, або відправляйте засобами поштового зв'язку, цінним листом з повідомленням. У разі ігнорування або відмови в задоволенні цієї претензії — звертайтесь зі скаргою до Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. На Вінниччині — м. Вінниця, 21036, вулиця Максимовича, 19. тел. 0432-65-88-00, 57-03-01, ел. адреса  [email protected], начальник Григорій Павлович Сидорук. Або ж в Козятинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. E-mail: [email protected], телефон: 04342-2-78-39, адреса: вул. Білоцерківська, 3-А, с. Сокілець, 22102, в. о. начальника Віталій Васильович Кравець.

Головні правила для обміну товару:

— наявність чека;

— товар потрібно правильно експлуатувати, коли псування товару сталося через порушення правил використання або зберігання, організувати повернення буде набагато складніше.

Спостерігається така практика, що продавці можуть спекулювати порушеннями правил використання, наприклад, якщо поломка сталася через день-два після покупки, часто керівництва магазину може винести "вирок" повної вини покупця в поломці. Відмовити в експертизі в разі заяви, що товар неякісний, ні виробник, ні реалізатор не мають права. А довести або спростувати результати експертизи можна, вже звернувшись до суду. У разі, якщо ви доводите на місці, що товар має дефект або відвертий брак, його повинні замінити негайно.

У тому випадку, якщо цього товару немає в наявності, заміна повинна бути здійснена протягом 60 днів з моменту подачі заяви від покупця.

Щоб звернутися до суду. Необхідно зібрати документи, що підтверджують порушення прав, в тому числі, екземпляр претензії з відмовою виконати ваші вимоги, квитанції, чеки, накладні, гарантію тощо. Варто відзначити, що під час розгляду такої категорії справ судовий збір з споживача не стягується.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер з надання безоплатної вторинної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up