Сир «п’яна коза» по 250, кавуни і огірки по 33, а на привозні помідори впала ціна втричі. Що по чому?

Сир «п’яна коза» по 250, кавуни і огірки по 33, а на привозні помідори впала ціна втричі. Що по чому?
  • Ціни у Козятині. Якщо помідори і качани солодкої кукурудзи суттєво впали в ціні, то ціни на цибулю, моркву, кавуни та огірки знов поповзли доверху.
  • До вашої уваги традиційний огляд цін на ринку

Цього разу ми цікавилися цінами тільки на «хитрому базарчику». На ПРБ стоять два-три продавці і у них ціни майже такі ж, як на вулиці Василя Земляка. 

На «хитрому базарчику» впало у вічі, що знов подорожчали і без того дорогі кавуни. В окремих ракушках їх вже продавали по 35 гривень за кілограм. Якщо червоний буряк можна було купити трохи більше 20-ти гривень, то цибуля від 27 липня додала в ціні цілих 5 гривень. Тепер за цей овощ борщового набору правлять від 33 до 35 гривень за кілограм. Щодо інших овочів, то морква — 33 гривні, капуста білокачанна — 25, кольорова — 30, кабачки — 11, болгарський перець від 50 до 80, гіркий перець — 350 гривень за кілограм.

Відео дня

Баклажани нині коштують 46, лохина — 130, ожина — 100 гривень за кілограм. Кізіл і шовковиця — 20 гривень літрова банка, малина — 40 гривень за відерце на 700 грамів. Кавуни 27 липня продавали по 28 гривень, зараз за цей баштанний красень правлять 33–35 гривень за кілограм.

Крупи стабільно дорогі. На «хитрому базарчику» за гречку правили 98 гривень. Рис і булгур по 50, пшоно — 24 гривні за кілограм. До речі, ми на днях в одній із торговельних точок купили булгур за 45 гривень і тільки приготувавши той дешевий продукт, виявили, що то крупа «артек», яку продають за завищеною ціною.

Ціни на свинину і яловичину не змінилися. Кілограм гарного сала — 130–140 гривень, за філейну частину правили 150. Передня і задня частина на 10–20 гривень дешевше.

З риби: карась — 45, щука — 60, короп — 90 гривень за кілограм.

З молочної продукції, крім традиційних молока, сметани, сиру коров’ячого додалися сири з козячого молока. Нас взяла цікавість до «сиру з вишневим відтінком» по — 250 гривень за кілограм. Продавець молочки пояснив, що то сир на вині і назва того сиру «п’яна коза». Продавець запропонував спробувати продукт, але ми відмовились від дармовщини. Навіщо пробувати сир, коли не маємо його купувати? Ще продавець повідомив, що той сир готують з молока елітних німецьких кіз. Коли продавець молочки з ринку пішов, ми знайшли козятинчанку, яка скуштувала «п’яну козу». 

— Сир на любителя, а щодо німецьких кіз, то вони до Європи трохи не дотягують, — казала козятинчанка.

Незважаючи на те, що молочна продукція в країні додала в ціні, на продукцію від своїх корівок молочниці цін від початку повномасштабного російського вторгнення не піднімають, хоча й кажуть, що не вигідно зараз корівок тримати, якщо до зими нічого не зміниться, то миньки підуть під ніж.

Півторачка молока коштує 30 гривень. Сепараторна сметана 85–90 гривень за півлітра. Сир коров’ячий 100–120 гривень за кілограм. Масло домашнє — 300 гривень за кілограм. У магазинах масло упаковка 200 грамів — 58–72 гривні.

Ціна яєць за три тижні додали в ціні від 4 до 7-ми гривень — 28 гривень за десяток яєць другої категорії, 33 гривні за десяток яєць першого гатунку і 34 гривні за десяток відбірних яєць. За яйця від домашньої курки правлять 40 гривень за десяток,.

М’ясо птиці на «хитрому» базарчику: філе курки від 113 до 129 гривень за кілограм.

Як в кінці минулого місяця досі спостерігається пожвавлення покупців біля ємностей з курчатами. Птахолюби вагаються, чи не пізно курчат купувати.

— Курчата виростають за три місяці, — заспокоюють птахолюбів продавчині. — На Різдво у вас будуть і яйця, і м’ясо.

Читайте також:

Темно і страшно: чому ліхтарі на вулиці знову не світять?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Надія Коломійчук

    Ціни жах.
  • Людмила Дєордієва

    Кавуни Миколаїв по 20гр  а остальне так  само як  і  у  вас.
  • Саня. Татьянчук

    Некупуйте

    Читач23 reply Саня. Татьянчук

    Розумний дуже)

    Не їж
  • Сергей Костюк

    Беріть приклад в Єрмалаєвої не має чого  ходити по магазинах, та базарам ))())(

keyboard_arrow_up