Скільки коштують новорічні прикраси у Козятині

Скільки коштують новорічні прикраси у Козятині
  • Зовсім скоро буде Різдво і Новий рік.
  • Традиційно ми ставимо в своїх домівках ялинки і декоруємо оселю.
  • Ми поцікавилися, які ціни на ялинкові іграшки та різні прикраси і чи реально у Козятині знайти гірлянду, яка працює без світла

Попри те, що повномасштабна війна триває, чимало українців не відмовляються цьогоріч від святкування Нового року. Козятинчани не виключення. Дехто ставить ялинку в оселі ще на День Святого Миколая, дехто ближче до Різдва. Скільки коштують самі зелені красуні — розкажемо у наших наступних публікаціях, а поки що розповімо, які ціни на різноманітні новорічні прикраси.

Прямуємо до магазину побутових товарів у центрі Козятина. Тут таке різноманіття, що просто очі розбігаються. Ніжно-білі сніжинки можна придбати за 13 гривень. Набір наліпок на вікна коштує 80 гривень. Ціни на верхівки для ялинок коливаються в межах 50–60 гривень, набори ялинкових іграшок — від 50 до 100. Якщо скучили за прикрасами зі свого дитинства, то можна купити і таке — набір іграшок, дещо подібних до радянського дизайну, коштує 70 гривень.

Замість традиційних іграшок у формі куль можна придбати янголів за 70 гривень. За 35 можна купити міні-новорічну ялинку і поставити на поличку чи на робочий стіл. Якщо полюбляєте сніжні кулі, то можна купити і їх. Ціна коливається у межах 100–200 гривень. Невеличка ялинка у дерев’яній хатинці коштує 180.

Відео дня

Вибір гірлянд у магазині доволі широкий — від 65 до 104 гривень. Втім серед тих, які ми знайшли, немає жодної, яка працює на батарейках. Усі від мережі, тож коли не буде світла, новорічний настрій вони вам не подарують.

Йдемо на касу і запитуємо, чи є в продажу гірлянди, які працюють на батарейках.

— Були, але їх розібрали в перший же день, щойно привезли, — відповідає жінка. — Тридцять гривень коштували.

Прямуємо до точки продажу новорічних прикрас, що трохи далі. Запитуємо у продавця, чи є у нього гірлянди, які працюють без електроенергії.

— Вони зараз всі на батарейках, — відповідає чоловік.

— Які до них потрібні батарейки?

— Звичайні, — відповідає продавець. — Є на дві, є на три, а є на одну. У кожній гірлянді є ще USB-кабель. Коли є світло, ви підключаєте його до блоку від свого телефона і можете увімкнути гірлянду в мережу. А якщо світла немає, то переключаєте її на батарейку.

Ціна на такі гірлянди від 200 до 450 гривень. Усе залежить від метражу. Найдешевші довжиною в три метри, п’ятиметрові - 350 гривень, а найдорожча — десять метрів. Є ще варіант гірлянди, яка працює суто на батарейках, без USB-кабеля. Вона коштує дещо дешевше.

— Чи користуються вони попитом? — запитуємо у продавця.

— Так.

— Бо ми питали в магазині, то сказали, що всі гірлянди вже розібрали.

— Звісно, у них там по сто гривень вони були, але без USB, — каже продавець.

Ціни на набори ялинкових прикрас коливаються в межах 60–300 гривень. Вони є різні. Можуть бути більші за розміром кульки, але коштувати дешевше. Продавець каже, що ймовірно, ціна залежить від якості матеріалу.

Окрім гірлянд та ялинкових прикрас є ще різноманіття декорацій для будинку. Прикраса з дерев’яної основи коштує 750 гривень, є корзинки та віночки, а також прикраси, які можна ставити на камін, вони за 400 і 550 гривень. А можна придбати додому новорічну свічку, що зараз дуже актуально. Звичайна з декором коштує 45 гривень, аромасвічка — 100, підставка — 120, а фігурні свічки за 180 гривень.

— Скупляються люди чи цього року не дуже? — запитуємо наостанок продавця.

— Поки ще не дуже, тому що ще рано. Ажіотаж буде ближче до Нового року. Десь за тиждень буде більш-менш торгівля, а поки не дуже.

 

Читайте також:

Чи буде у нас цьогоріч ялинка?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий

    Було б добре, якби ви написали назву магазину, де можна купити такі гірлянди

keyboard_arrow_up