Сонячнобатарейна лихоманка добралася до села Козятин

Сонячнобатарейна лихоманка добралася до села Козятин

Про те, що в селі Козятині мають побудувати сонячну електростанцію, розмови точаться давно

Сільська влада з цього приводу два рази збирала схід села. Та обидва рази громада села була представлена значною меншістю. Тож позиція переважної більшості мешканців сільської громади нам не відома.

Сонячна електроенергія — це енергія на перспективу. Та в тому вигляді, в якому хочуть її подати зараз, вона буде дороговартністна  Адже в Україні її продаватимуть за зеленим тарифом. Тобто сонячну електроенергію будуть продавати державі, як альтернативну екологічну енергію. Ніхто з мешканців села до сонячної електростанції під’єднатися не зможе. Єдине, на що може розраховувати громада, так це на робочі місця обслуги станції. Та враховуючи, що в селі Козятин під електростанцію виділили земельну ділянку тільки три гектари, то й працівників на побудованому об’єкті буде незначна кількість Та все одно альтернативні види енергії, це енергія прийдешніх часів. Як зазначають екологи, такого як сьогодні розвитку альтернативних джерел енергії слід було очікувати. Катастрофічне погіршення екологічної ситуації у світі, а також необґрунтована економічна залежність від традиційних джерел, призвели до того, що вчені почали оцінювати енергетичний потенціал природних явищ і поступово знайшли методи їх використання. Так, зараз людство має можливість використовувати енергію сонця, вітру, руху води, тепла та ін.

Вiд редакції: Як буде — побачимо. Шкода, що постраждає знову пасовисько. Але одним бiльше, одним менше… У с. Козятин мешканцям не звикати до таких подарунків мiсцевої влади. Не зарезервувала одне пасовисько для людської худоби — віддали пiд оранку. Iнше віддасть пiд сонячні батареї. Яка “хазяйновитiсть”… Така собi своєрідна турбота про громаду, яка сама вже не знає, як її обрала i посадила в крiсло голови села.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up