Тарифи могли бути ще більшими

Тарифи могли бути ще більшими

До редакції газети “RIA-Козятин” звернулась пенсіонерка, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

Просила розібратися, чому не може встигнути зі своїм гаманцем за стрибками цін. Жінка за станом здоров’я, маючи більше 25 років педстажу, пішла на пенсію за вислугою. Отримувала майже на рівні прожиткового мінімуму. І жити намагалась по мінімуму, ледве задовольняючись необхідним. Надбавка до пенсії вчительці, нещодавно “подарована” державою, становила трохи більше 90 гривень, але на даний час рівень її існування далекий від встановленого урядом.

Порівнявши квитанції за кінець 2017- початок 2018 (облік усім своїм платежам жінка веде дуже ретельно), пенсіонерка пересвідчилася в тому, що при однакових обсягах споживання і навіть за наявності субсидії, платежі за кілька останніх місяців збільшилися більше, ніж на 100 гривень. Як відомо, питання “Хто винен?” і “Що робити?” є риторичними.

За умов недолугої державної політики — а це і так звана “пенсійна реформа”, і різні “перли” ціноутворення — важко чогось казково доброго очікувати на місцях. Комунальники змушені були підняти тарифи, хоча цей крок не вирішував повністю і їхніх проблем.

Відео дня

— Старі тарифи діяли ще з липня 2012 року і до листопада 2017, — зазначив директор КП “Відродження” Борис Бонюк. — Відшкодування в цей період надходили з міської ради. І хоча, як відомо, показник інфляції в країні маємо 3,5, тарифи на утримання будинків та прибудинкової території збільшили у 2,5 рази. Стовідсоткової оплати, на жаль, нема, тому покращити стан техніки чи розв’язати нагальні питання одразу не можемо.

То ж доведеться пенсіонерці, як і багатьом тисячам співвітчизників, вкладатися в рамки дозволених державою можливостей, враховуючи все зростаючі її вимоги. Тому мусить сплатити, наприклад, за вивіз сміття у серпні-вересні минулого року двічі: і КП “Відродження”, і “Чистому місту”. Можливо, дрібниці, але і кілька гривень для жінки є суттєвими. Сплачує вона і за велику кількість води (адже такий тариф), яку практично не використовує, бо працює лише один кран, а лічильника встановити фінансово неспроможна. Допомоги чекати немає звідки. Як писали класики: “Спасение утопающих — дело рук самих утопающих”.       

  

  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up