«Це скільки треба продати молока, щоб заробити 17 тисяч на жом для худоби?»

«Це скільки треба продати молока, щоб заробити 17 тисяч на жом для худоби?»
На вулиці Василя Земляка торгували у ракушках на столиках і на землі
  • Що по чому у Козятині. Ціни на крупи, овочі та м’ясо стабілізувалися.
  • На яйця ціна трохи впала та кажуть, що не надовго.
  • Багато птахофабрик через війну припинили своє існування, надія тільки на домашню курку. До вашої уваги ціни, які були у вівторок, 8-го листопада

Цього разу ми цікавилися цінами на «хитрому базарчику», на «кругу», подивилися, які ціни на овочі у «Форі».

На «кругу» продають овочі, молоко, зерно пшениці, кукурудзи і хто не зумів спродати в базарний день на «хитрому» базарчику м’ясну продукцію, може спробувати щастя на «кругу» чи десь в іншому місці. До речі, білокачанна капуста на «кругу» вже три тижні — 12 гривень за кілограм.

На «хитрому базарчику», що біля ринку «Хлібодар», баклажани — 85 гривень за кілограм. Місяць тому за них правили 70 гривень, помідори в середньому —70 гривень, огірки салатні тягнуть на 100 гривень за кілограм. До речі, в дорогій «Форі» найдорожчі огірки 74,69. Домашніх помідорів вже нема, то й ціна на них на вулиці Земляка 65-70 гривень.

Відео дня

Щодо інших овочів, то червоний буряк місяць тому можна було купити від 15 до 19 гривень, тепер за нього правлять 11 і на гривню дорожче у «Форі». Морква коштує від 24 до 33 гривень за кілограм, цибуля — від 29 до 35 гривень, зелень 10—15 гривень за пучок, ціна залежить від величини пучка і щедрості продавчині.

Капуста білокачанна на гривню додала в ціні. Тепер її продають по 15 гривень за кілограм, пекінська капуста коштує 45, а кабачки стрибнули у ціні  з 18 гривень на 70.

Ціни на фрукти: лимони — 80, гранат — 130, ківі — 100, виноград — 85, хурма — 90.

Ціна ходових круп після незначного здорожчання стабілізувалася. Гречка — 60 гривень за кілограм, рис круглий — 53, пропарений — 55, булгур 45–50 гривень.

У вівторок, 8 листопада, в павільйоні найдорожче сало продавали за 200 гривень, найдешевше коштувало сотню. Підчеревина — 250 за кілограм, м’ясо (задня частина) — 150. На вулиці Василя Земляка тоненьке сало було по 150, свинина (задня частина) — 140 за кілограм. Ошийок, биток і балик 160–170 гривень. М’ясо птиці на «хитрому» базарчику по 100. Філе курки в «ракушках» від 115 до 130 гривень за кілограм.

Вибір риби був великий: гарний карась і товстолоб — по 50, щука від 80 до 100, короп — 80, білий амур — 80, судак — 80 гривень за кілограм. У великому асортименті свіжоморожена і не зовсім свіжоморожена риба. Її ціна від найдешевшої салаки по 65, до сьомги — 420 гривень за кілограм. Ми купили 2 кілограми мойви по 85. Зовні риба ніби свіжа, а за фактом щось з нею не те.

Ціна на молочну продукцію від початку повномасштабного російського вторгнення до жовтня була сталою, а в листопаді змінилася. 

— Це скільки треба продати молока, щоб заробити 17 тисяч на жом для худоби, — кажуть продавці молочки. —  Ми не піднімали ціну, але подорожчало на ринку все, то й ми підняли ціну на 5–10 гривень.

Ми попросили продавчинь молочки, щоб вони нам розтлумачили, що здорожчало на 5 гривень, а що на 10. Виявляється, на 5 гривень дорожчим стало пів кіла сиру, на кілограмі — 10 гривень.

Півторачка молока коштує 35–30 гривень. За 25 можна купити молоко на кисле. Сепараторна сметана — 90 гривень за півлітра. Сир коров’ячий 110–130 гривень за кілограм. Масло домашнє — 300 гривень.

Читайте також:

П’ять котелень вже гріють ліцеї Козятина, шосту — ще не запустили. Які прогнози?

Скільки коштують світловідбивальні елементи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ліза Скай

    Жом не є корисним кормом для худоби.Сійте буряки ,люцерку,клєвер,заготовляйте сіно,Зерно в цьому році по доступній ціні яке набагато корисніше чим жом.Всі хто тримає худобу мають паї.Ціни на молочні продукти завищені.
  • Evangeline Nelson

    🇺🇦 мешканцi України та вимушенi переселенцi подайте заявку на матеріальну підтримку сьогодні разом із ініціативою Uappl.

    натисніть на  >  https://s.uappl.org/145reco1791

    ПроектоUappl – це платформа пожертвувань, яка допомагає Громадянам України та вимушеним переселенцям звертатися за фінансовою допомогою безпосередньо до людей з усіх країн.

    Щоб отримати більш детальну інформацію та надіслати заяву, перейдіть за посиланням  >> https://s.uappl.org/145reco1791

  • Валерий Бенаш

    І ЩО-О-о-о...??? Будуть зміни??? Новини десятирічної давності. Все наперед відомо.Ціни завжди крокують тільки у гору. На то є долар$$$

keyboard_arrow_up