Ціни на Козятинському ринку: вразила ціна червоної риби та домашніх яєць

Ціни на Козятинському ринку: вразила ціна червоної риби та домашніх яєць
У минулі вихідні на «хитрому базарчику» було багатолюдно і не слизько. Найбільшим попитом тут користувалася домашня хлібна випічка та свіжоморожена риба
  • Що по чому. Ціни на крупи, курячі яйця з ферми після свят трохи подешевшали, свинина і м’ясо птиці продають за старою ціною.
  • Значно знизилась ціна на сало. Трохи додали в ціні продукти борщового набору.
  • Б’є рекорд цибуля і вирізка яловичини.
  • Пропонуємо традиційний огляд цін на ринках міста

 На початку суботнього ранку 21 січня ми побували на «кругу». На ринку був лише один продавець із зерном та кормовими буряками і троє продавали свинину. Сало те, що їсти з часником і хлібом, продавали по 140 гривень за кілограм. Одна з продавчинь запропонувала спробувати сала з домашнього кабана. 

— Сало, як сало, — сказали ми їй. 

— Е ні, — каже продавчиня. — Домашній кабанчик їсть те, що виросло на городі. Повірили продавчині і купили того сала півкіло. До речі, вдома його оцінили і назвали суперовим. 

Відео дня

Найтонше сало в цей день на «кругу» тягнуло на сотню. Щодо м’яса, то за філейну частину просили 160, передня і задня частина по 140 гривень за кілограм.

З «кругу» ми поїхали на «хитрий базарчик», що біля ринку «Хлібодар». Ще з вулиці Грушевського помітили, що на вулиці Василя Земляка черга біля хлібобулочних виробів домашньої випічки та риби. 

Хліб за нашими мірками дорогий, але кого не запитували з покупців, відповідали, що він вартує своїх грошей. Вразила ціна свіжомороженої червоної риби — 675 гривень за кілограм. У кого не порожньо в кишені, той може розкошелитись на рибний делікатес, в кого статки менші, може купити за 250 гривень копчену норвезьку ставриду чи молочний хек — 145 гривень за кілограм.

Зі свіжої риби вибір невеликий. Сом та короп більших розмірів — 120 гривень за кілограм. Товстолоб — 65. За коропи до кілограма правили сотню.

Помідори на вулиці Василя Земляка в середньому по 90 гривень за кілограм, огірки салатні в такій самій ціні. Червоний буряк 14-20 гривень, морква 24-26, гірша чи менша — 20 гривень за кілограм. Капуста білокачанна від 10 до 15, капуста пекінська — 40 гривень за кілограм. 

Ціни на фрукти на ринку 21 січня: лимони по 85, мандарини від 65 до 90, гранат — 130, журавлина — 50 гривень за півлітра.

Ціна ходових круп, після незначного здорожчання трохи впала. Гречка з 60 гривень за кілограм опустилася до 55, рис круглий залишився у тій самі ціні — 53, ціна рису пропареного із 55 зменшилась на 5 гривень, булгур 45–50 гривень за кілограм.

Сало на вулиці Василя Земляка продавали по 140–150 гривень за кілограм. У павільйоні 170-140, за сало на зажарку правили 100, м’ясна щока кабанчика тягнула на 120 гривень. М’ясо в павільйоні в цей день було за такою ж ціною, що й на «кругу».

М’ясо птиці на «хитрому» базарчику: курка домашня — 120, качка — 150 гривень за кілограм. Філе курки в «ракушках» після того, як на свята ціну підняли до 132 гривень за кілограм, після свят опустили до 125.

У ціні яловичина. Ще в нашій пам’яті м’ясо пенсіонерів — діафрагма. Люди в роках брали його, бо воно було не дорогим і його можна було швидше за інше довести до готовності. Зараз воно коштує 140 гривень за кілограм. За тою ж ціною щоки і грудина бичка чи корівки. Биток — 180, а вирізка — 230 гривень за кілограм. 

Чому яловичина значно дорожча від свинини, нам пояснили продавці м’ясної продукції. За їхніми словами, цьому є дві причини. Перша — яловичина не біле м’ясо, як кроля чи курки, але воно дієтичніше від свинини. І друга причина — його менше на ринку. 

Ціна на молочну продукцію від початку повномасштабного російського вторгнення не змінювалися до листопада минулого року і в грудні ще додала.

— Ми не піднімали ціну, але подорожчало на ринку все, то й ми підняли ціну на 10 гривень, — кажуть продавчині молочки.

Півторачка молока тепер коштує 35-30 гривень. За 25 можна купити молоко на кисле. Сепараторна сметана — 100 гривень за півлітра. Сир коров’ячий жирний 120-140 за кілограм, знежирений від Нового року подешевшав на 20 гривень. Тепер його можна купити за 100. Масло домашнє — 400 гривень за кілограм.

Курячі яйця 65-50 гривень за десяток, за яйця від домашньої курки правлять 75 за десяток.

І знов додав гривню багатьма улюблений козятинський батон. Тепер він коштує 19 гривень.

Читайте також:

«Три місяці не прибирають цю зупинку»

Цілий день зі світлом: Вінниччина отримає день без відключень електроенергії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Світлана Шаламова

    Люди добрі що це таке такі ціни а пенсія   зарплата треба пенсію получати двадцять  тисяч як прожити на пенсію три тисячі свєт газ вода мусора це весь ужас люди будуть з голоду вмирати на що дивиться влада
  • Nlk Zahreb

    Дякую за гарно розкриту тему!

keyboard_arrow_up