Ціни в чергове підскочили, наші краяни намагаються посіяти городину, щоб запастися своїм

Ціни в чергове підскочили, наші краяни намагаються посіяти городину, щоб запастися своїм
  • Що по чому у Козятині? В останній день березня ми поцікавилися цінами на продукти харчування на вулиці Василя Земляка, АТБ та на «кругу».
  • Вразила різниця ціни на курятину, вчергове підскочили ціни на продукти борщового набору, а на «кругу», де звично продають м’ясо, продавали березові віники.

На вулиці Василя Земляка серед потенційних покупців пожвавлення. Воно й не дивно, багато наших земляків скупляються до Паски. Торгували у «ракушках», на приватних столиках і багато просто на землі.

Підскочили ціни на продукти борщового набору. Дванадцять днів тому морква коштувала 20–28 гривень, тепер — 30 гривень за кілограм. Близько 21 гривні моркву можна купити у АТБ. Червоний буряк на ринку «Хлібодар» того ж 18-го березня можна було купити за 20–23 гривні, а тепер цей продукт продають по 30 за кілограм. Цибуля у деяких ракушках подешевшала з 29-ти гривень до 25 за кілограм. Трохи меншу за розмірами продавали по 20 гривень. У АТБ за 12 днів цибулю завозили двічі, тільки її швидко розбирали

Відео дня

На «хитрому» базарчику зелена цибуля стабільно дорога — 150 гривень кілограм. Болгарський перець —150-160 гривень за кілограм.Молоду капусту продають по 80 гривень за кілограм. Капуста осіннього збору близько 30 гривні за кілограм, кольорова капуста — 35 грн, за кілограм пекінської доведеться віддати від 35 до 40 гривень за кілограм. У АТБ капуста осіннього збору коштувала майже 21 гривня

На «кругу» продавців і покупців зовсім мало. Продавали молоко по 20 гривень за літр, чи півторачку — за 30 гривень. Свинину там продавав лише один продавець. Сало найвищого гатунку продавали по 110 гривень за кілограм. Сало на зажарку — від 20 до 50 гривень за кілограм. М’ясо — від 100 гривень за ребрину, до 120 гривень — за філейну і шийну частину. Якщо згадати, які були ціни на «кругу» 16-го березня, то свинина тут подешевшала в середньому на 10 гривень за кілограм

Компанію молочниці і продавцю свинини склав лише продавець березових віників. Знаряддя ручної роботи з прибирання подвір’я чоловік оцінював у 50 гривень за одиницю товару.

Коли продавці з «кругу» неспродавшись роз’їхались по домівках, ми за традицією повернулися на «хитрий» базарчик. Помідори і огірки продавали по 110 гривень за кілограм. Щодо цитрусових, то лимони від 60 до 75 гривень за кілограм, апельсини — 50, мандарини — 60 гривень за кілограм. У АТБ лимони можна знайти по 35 за такою ж ціною можна купити апельсини, мандарини є, майже 38 гривень і по 60 гривень за кілограм.

Вибір риби навіть великий. Карась і товстолоб — 50 гривень. Короп та білий амур —100 гривень, щука та судак —120 гривень за кілограм.

При зустрічі з молочниками вони майже всі в один голос заявили:

— Ми патріоти, тому цін не піднімали. Ми розуміємо, як зараз важко всім. Знизити ще ціни ми не можемо тому, що в такому разі будемо працювати собі у збиток. Півторачка молока — 30 гривень. Сепараторна сметана 85-90 за півлітра. Сир коров’ячий 100-120 гривень за кілограм. Масло домашнє — 300 гривень за кілограм. У магазинах масло упаковка 200 грам — 58-62 гривні

Ціна яєць — 35 гривень за десяток. У АТБ майже 28 гривень за десяток. Привізні з ферм фермерів — 29 гривень. Як зазначають господині нашого міста ті, що по 35, кращі на смак. За такою ж ціною десяток яєць курки домашньої

М’ясо птиці на «хитрому» базарчику: філе курки від 92 до 110 за кілограм. Не будемо називати торговельну точку, там чомусь курятина майже 130 гривень за кілограм. 92 гривні і 130 гривень на кілограмі продукту. Мабуть, пора вже звернути увагу перевіряючих на велику різницю в цінах.

Ситуація з крупами як день,так нова ціна. Ще додала в ціні гречка. Станом на четвер, 31 березня вона коштувала від 64 до 70 гривень за кілограм. Рис від 32-х до 50 гривень, булгур — 45 гривень за кілограм. Крупи менш вживані від 16 до 22-х гривень.

Великий попит біля лотків з насінням. Люди кажуть, якщо війна затягнеться, то нам ще Херсону треба буде допомагати городиною, тому й беремо багато насіння. А залишок завжди можна продати. Війна війною, а з посіяними грядками чи навіть полями буде на душі веселіше. Головне зараз вірити у наші Збройні сили і вірити в перемогу над окупантом.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up