У наших платіжках за газ з'явиться ще один показник: за що будемо платити?

У наших платіжках за газ з'явиться ще один показник: за що будемо платити?

Відтепер вартість газу залежатиме від його якості, а в платіжках споживачів буде вказуватись спожитий обсяг теплової енергії

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Вчора, 2 листопада Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії».

Закон передбачає, що у платіжках за послугу постачання теплової енергії буде додатково вказуватись спожитий обсяг теплової енергії у перерахунку на кіловат-години. Це сприятиме підвищенню енергоефективності у побутовій сфері за рахунок того, що споживач матиме змогу порівнювати спожиті обсяги газу в одиницях енергії з іншими видами енергії (наприклад, електроенергії) і управляти власним споживанням.

Відео дня

«Облік природного газу в енергетичних одиницях є більш об’єктивним, оскільки забезпечується більш коректне та справедливе ціноутворення, полегшується складання енергетичного балансу підприємств та стає більш прозорим аналіз ефективності використання газу у порівнянні з іншими енергоносіями. Крім того, споживачі будуть сплачувати справедливу ціну за газ, що залежатиме від його якості, а не обсягу споживання», - зазначив заступник міністра енергетики Максим Немчинов.

Доставка газу може подорожчати у 2022 році. Скільки заплатимо?

Через намір підняти тариф у сусідній області штурмували газове господарство

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Николай Волков

    Очередной развод людей на бабло. Черті а не люди

keyboard_arrow_up