Вразила лохина по 320, гречка по 98 та буряк по 50. Що по чому у Козятині?

Вразила лохина по 320, гречка по 98 та буряк по 50. Що по чому у Козятині?

 Липень — пора заморозок і закруток, тож у традиційному огляді цін ми найбільшу увагу приділили привозним і домашнім ягодам, раннім фруктам та овочам

Ціни на вулиці Земляка з цінами в АТБ і на «кругу» ми цього разу не порівнювали. У АТБ практично немає сезонних ягід, а на «кругу» базару, який був, вже немає. 

На вулиці Василя Земляка, у вівторок, 5-го липня, в центрі уваги покупців була малина, вишня, смородина. Малину й смородину продавали на банки. За літрову правили 40 гривень. За вишню, шовковицю, агрус продавці хотіли наполовину менше — 20 за літрову банку. Суниця лісова — 50 гривень за пів літра.

Відео дня

З привозної ягоди вразила ціна на лохину — 320 гривень за кілограм. Дорого, але якщо порівнювати ціни на ринках столиці чи Харкова, то в Козятині її продавали на 60 гривень дешевше. Ягоду молодості та життя жимолость продавали по 180 гривень, чорниці — 120 за кілограм.

Щодо фруктів, то одеська слива —100 гривень, персик від 50 до 75 гривень, нектарин всі сто, абрикоси — від 65 до 80 гривень за кілограм.

Помідори та огірки подешевшали. Огірки вже з’явилися у місцевих власників земельних ділянок, тому вони стрімко впали в ціні. У вівторок, 5 липня, їх продавали по 25 гривень за кілограм чи купку, приблизно більшу, як кілограм. Помідори ще в ціні. Рожеві — 85, червоні — 65 гривень за кілограм, кабачки — 15 гривень.

Вчергове додали в ціні продукти борщового набору — червоний буряк за ціною мало не порівнявся з помідорами. Його продавали від 45 до 50 гривень за кілограм. Морква з цибулею по 35 гривень. Капуста протягом місяця то додавала, то втрачала в ціні — від 40 до 65 гривень. У вівторок її продавали від 35 до 45 гривень.

Делікатесні кавуни більш як за місяць скинули в ціні 5 гривень. В перший раз, коли ми їх побачили, вони коштували 33 гривні за кіло, у вівторок на ціннику вже було 28.

З круп вчергове вразила ціна гречки. На хитрому базарчику за продукт для діабетиків правили без двох гривень сотню. Рис і булгур по 50 гривень, пшоно — 22 гривні за кілограм.

Ціни на свинину і яловичину також піднялися. Кілограм гарного сала — 150 гривень, стільки ж правлять за філейну частину. Передня і задня частина на 10 гривень дешевше.   

З риби — тільки карась і 300-грамовий короп — 50 гривень за кілограм. 

Незважаючи на те, що молочна продукція в країні додала в ціні, на продукцію від своїх корівок молочниці цін не піднімають, а знизити ще не можуть, бо будуть працювати собі у збиток. Півторачка молока — 30 гривень. Сепараторна сметана 85-90 гривень за пів літра. Сир коров’ячий 100-120 гривень за кілограм. Масло домашнє — 300 гривень за кілограм. У магазинах масло упаковка 200 грамів  —  58-72 гривні.

Ціна яєць — 25 гривень за десяток, яйця від домашньої курки — 30 гривень. 

М’ясо птиці на «хитрому» базарчику: філе курки від 110 до 129 гривень за кілограм.

Час від часу спостерігається пожвавлення покупців біля ємностей з курчатами. Одні птахолюби вагаються, чи не пізно курчат купувати. Козятинчанка, яка назвалася Тамарою, заспокоює господинь, каже: «У мене вдома ще на яйцях квочка сидить. Купуйте, виростуть!» І люди йдуть по картонні ящики.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • влад шморгун

    А навiщо Ви купуете у бариг, в Бердичевi наприклад смородина 1 л можна купити навiть за 15 грн малина 35, лохи на це взагалi який нонсенс 350, за що? Колись за корiнь iмбiря давали 600 грн, кули почався ковiд, роз пустили слух що допомагае, авжеж так як в лохинi e багато вiтамiн, та смородина в 10 раз цiннiша, навiщо купуете потiм жалуетесь
  • Читач42

    І ще ВЗАГАЛІ НЕ РОЗУМІЮ ціни на ринку такі як в магазинах, які сплочують податки, зарплатню.
  • анатолій варгатюк

    Вражає жмотярство тих представників бізнесу, які встановили ціни на лохину від "літака". І вражає тупість покупців, які думають, що в лохині є якась користь. Аж ніякої. Їжте смородину, вона набагато корисніша у всіх відношеннях.
  • Natali Savickaya

    Жах які ціни,раніше у Козятині було дешевше ніж у Вінниці,а тепер навпаки, дороще майже у двічі😱

keyboard_arrow_up