Як подати показники лічильника онлайн: покрокова інструкція

Як подати показники лічильника онлайн: покрокова інструкція
  • Наближається початок місяця, а це означає, що саме час передати показники лічильників за газ та електроенергію.
  • Ми детально опишемо вам, як передати показники лічильника за допомогою сайту.
     

«Енера Вінниця» просить своїх споживачів передавати показники із 1 по 4 число місяця, а «Вінницягаз» — із 1 по 5 число. Ми розповімо, як зробити це самостійно за допомогою Інтернету та комп’ютера.

Крок 1

Почнемо з газу. Для початку вам треба зайти на сайт 104.ua. Далі треба увійти до свого особистого кабінету. Натисніть кнопку «Увійти» у верхньому лівому кутку, або «Авторизація (Вхід)» у нижньому правому кутку. Якщо ви не зареєстровані, читайте цю тему.

Коли ви натиснете кнопку «Увійти» чи «Авторизація (Вхід)», пропишіть у відповідних полях ваш логін та пароль. Натисніть кнопку «Увійти». Слідкуйте, щоб позначка стояла біля пункту «Особистий кабінет», а не «Бізнес онлайн».

Відео дня

Коли ви зайдете в особистий кабінет, відкриється сторінка, яку ви бачите на фото. Тут будуть усі ваші дані: ПІБ, номер рахунку, опалювальна площа.

Унизу праворуч є кнопка «Передати показання». Натисніть її.

Крок 2

На наступній сторінці під номером лічильника буде інформація про попередні фактичні показники. У рядку нижче стоїть дата, поруч біле поле, далі — кнопка «Надіслати».

У полі напишіть свої показники лічильника і натисніть кнопку «Надіслати».

Якщо все пройде успішно, відкриється нова сторінка із написом «Показання успішно передані». На цьому все.

Крок 3

Тепер перейдемо до світла. Зайдіть на сайт enera.vn.ua. Щоб увійти в особистий кабінет, введіть свій логін та пароль. Якщо ви не зареєстровані, читайте цю тему.

Коли ви увійдете в систему, відкриється сторінка із вашими особистими даними. Її ви можете бачити на світлині. Зараз ви на вкладці «Дані особового рахунку». Перейдіть на вкладку «Показання лічильника», натиснувши там лівою кнопкою мишки.

Крок 4

У вкладці «Показання лічильника» ви побачите розділ «Нові показання лічильника». Нижче є дата знімання, поле біля напису «Показання лічильника» і нижче кнопка «Розрахувати».

Введіть цифри з вашого лічильника у поле «Показання лічильника» і натисніть кнопку «Розрахувати».

Зверніть увагу, якщо у вас дво- чи тритарифний лічильник, полів «Показання лічильника» буде два чи три відповідно.

Далі з’явиться спливаюче вікно із повідомленням про те, як формується рахунок на внесені показники лічильника. Натисніть кнопку «Ок» і зачекайте, доки відбувається обробка даних. Це може тривати кілька хвилин.

Після цього показники лічильника будуть передані.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Виталий Васечко

    ето за газ и свет, а за воду?
  • Юлия Стейскал

    А как быть пенсионерам?

    Віталій reply Юлия Стейскал

    Добре, у кого є діти - ті допоможуть. Є добрі сусіди, також варіант.
    У одиноких людей похилого віку є можливість залучитись підтримкою соціальних служб - і через соціальних працівників терцентрів, сільських, селищних та міських рад.

    У іншому випадку є телефони контакт-центрів по обом компаніям. Зараз багато нарікань, що додзвонитись неможливо - то не так, скоріше то дуже складно і довго. Доводиться очікувати оператора до 3-4 хвилин у пікові дні та години.
    Якщо більшість молоді та прогресивних пенсіонерів перейдуть на онлайн-форму передання показників, то вивільняться телефонні лінії для тих пенсіонерів, котрим немає допомоги у передачі показників за різних причин. І їм то буде легше зробити у зручний для них спосіб.

    Головне, щоб вони мали достатньо коштів, щоби оплатити і послуги, і усі їх потреби. Це важливіша задача.

    Віталій reply Віталій

    І є така думка, що прогрес ніколи не орієнтується на пенсіонерів, котрі не можуть або не хочуть скористатись сучасними технологіями, можливостями.
    Це відбувалось у минулому і так буде в подальшому у майбутньому - це неможливо здійснити інакше.

    А завдання суспільства - захистити, допомогти їм, бо кожного із нас чекає відставання від швидкого плину життя, просто це відставання буде різним у кожного окремо.
  • Танюша Крижанівська

    Яка ціна газу на квітень місяць???

    Виталий Мельник reply Танюша Крижанівська

    Танюша Крижанівська 3,712 грн. ціна м3 газу в квітні + плата за доставку.

    Віталій reply Танюша Крижанівська

  • Мария Мостолюк-Дулецкая

    А як можна по вайберу передати що для цього потрібно?

    RIA-Козятин reply Мария Мостолюк-Дулецкая

    Віталій reply Мария Мостолюк-Дулецкая

    Підключитись до чат-боту 7104 у Вайбер. З 2019 року на мою думку це найзручніший спосіб - без зайвих вводів логінів та паролів на сайт, без очікувань вільного оператора, та і смартфон частіше біля нас, ніж комп’ютер.

    https://104.ua/ua/gas/id/7104ua-Viber-32605

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up