Якби існував рейтинг примітивно-недолугих документів, народжених міською радою нинішньої каденції…

Якби існував рейтинг примітивно-недолугих документів, народжених міською радою нинішньої каденції…

...на одну з перших сходинок, безперечно претендував би порядок використання коштів, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень

 

Кому належить біологічне батьківство «шедевру»  нормативної думки відносно використання депутатських коштів, встановити наразі важко. Це може бути банальний плагіат з доступних інтернет-ресурсів, над яким мерія особливо не заморочувалася. А може бути результат напруженої «інтелектуальної» роботи розробників від міськради. В будь-якому разі “документальне дитя” вийшло з явними ознаками ідіотизму. Хоча очевидно, що міського голову якраз це і влаштовує.

Щоб читачі були «в темі», поясню, що депутати міських рад, на відміну від колег з Верховної Ради, здійснюють свої повноваження безоплатно. Тому діапазон характеристики депутатської діяльності в межах міста коливається від тимчасового хобі (масово)  до активної громадянської позиції (поодиноко).    

Щоб гратися в депутатики було веселіше

Відео дня

Нашим обібранцям, пардон, обранцям з міського бюджету виділяють по три тисячі гривень в рік на брата. Це якраз ті гроші, використання яких регламентує порядок використання депутатських коштів.

Що ж у цьому поганого, спитаєте ви? Це ж для  захисту  інтересів виборців? Ага, помрійте!  Знаєте, як розробники положення уявляють собі ідеальну модель виконання середньостатистичним козятинським депутатом своїх повноважень? Тобто, на що він може потратити наші кровні три тисячі? Розказую по пунктах.

На спортивно-культурні заходи.  По правді сказати, моя аналітична фантазія не спроможна уявити, що ховається під цим напрямом видатків. Це якщо депутат квиток на Євробачення  чи футбольний матч захоче купити? Чи для виборців якісь заходи організувати? Тоді чому лише спортивно-культурні? Чому не громадські чи  інформаційно-просвітницькі? Зрештою, розважальні? Що за дискримінація?

На придбання предметів і матеріалів, у тому числі, канцелярського приладдя, паперу формату А-3, А-4.

Чому депутати мають користуватися папером лише формату А-4 та А-3? Що за обмеження? А інші формати що, не кошерні? На них є застереження «Заборонено для використання депутатами Козятинської міської ради»?

На придбання телефонних карток. Це  зрозуміло. Депутати повинні завжди бути на зв’язку. Ви думали, з виборцями? Ага, щас! З Пузирем! Щоб правильно голосували. Підняв руку за чергову нісенітни... пардон, пропозицію Пузиря і з чистою совістю бігом на культурно-спортивний захід. Або за папером А-4. Найбільш свідомі по телефону дружин своїх інформують: «Знаєш, кохана, я щойно за премію меру проголосував. Я так собою пишаюся! Зараз ми збільшимо апарат міської ради, пару-трійку комунальних підприємств створимо, щоб друзів мера працевлаштувати – і гайда додому!»

Хоча з телефонними картками розробники положення все ж таки в конкретну штангу в’їхали. З форматом паперу визначились, а помазаних мобільних операторів не вказали.

Закінчують перелік обов’язкових атрибутів депутатських повноважень – питна вода, кава, стаканчики, серветки! Ех, Трампа на вас немає з його демократією! Він би цих розробників по судах затаскав  за дискримінацію смакових уподобань депутатів. Чому за каву міськрада готова заплатити, а за чай – ні? А якщо депутату какао захочеться? Або кава, або питна вода!)))

 

Пропозиції розробникам

Ознайомившись з порядком використання коштів, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень,  вирішив внести деякі пропозиції по його удосконаленню, бо розробники явно недопрацювали. Пункт «питна вода, кава, стаканчики, серветки» треба доповнити туалетним папером вітчизняного виробника. В комплекті з талонами на відвідування придбаних міськрадою біотуалетів. При наданні депутатом рахунку за питну воду треба видавати йому грамоту за активну участь у реалізації передвиборної програми Пузиря  по забезпеченню міста чистою водою. Оскільки питною водкою ... пардон, буквочка зайва проскочила... водою  щось запивають або ж її закушують, до переліку треба включити канапки. Бо навіщо ж тоді серветки – піт з чола від напруженої роботи витирати?  

До оплати можна включити послуги перукарні, тієї самої, яку очолює головний редактор міськрадівської газети. Це можна вважати культурним заходом. У тому смислі, що депутати будуть культурно заходити в перукарню вивчати історію зіркового успіху – від педикюрів до мемуарів.

І тепер повноваження козятинських депутатів може виглядати так: Попив кави, витерся серветкою, прикупив телефонну картку, сходив на концерт. Кайф!

Я тепер розумію свого кума, оцет йому в чарку, який на днях заявив, що на наступні вибори піде в депутати міської ради. Мовляв, прокинулася в ньому соціальна активність і громадянська свідомість. Спочатку я подумав, що  кум «Бояришника» хильнув.  Перевірив пляшку – ніби все в порядку, добротна сусідчина самогоночка. Пощупав кумового лоба – може температура? – та ні, холодний. Обережно так питаю, а це нічого, Вася, що ти 7 на 8 тільки на калькуляторі помножити можеш? А кум мені: «Ти не вийо..., а готуйся стати моєю довіреною особою! Ти що, не бачиш, нашому місту пузирець приходить!»

Ось я й вирішив підкинути кумові пару ідей по вдосконаленню використання депутатських коштів. Може, тоді наші депутати запрацюють ефективніше?

Інокентій ГУК

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни 09:24 Цей день в історії, 15 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 09:20 Стоматології Козятина: де отримати якісні послуги? (партнерський проєкт) 08:30 День жалоби: Козятин прощається з молодим військовим Євгеном Прусом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up