Яйця, риба і олія на ринках Козятина подорожчали. А що стало дешевшим?

Яйця, риба і олія на ринках Козятина подорожчали. А що стало дешевшим?

Перед Новим роком, в саме 30 грудня ми моніторили ціни на вулиці Василя Земляка  ринку «Хлібодар» та на «Кругу». Після свят вирішили подивитися, чи змінилися ціни  після свят на продуктових ринках Козятина  

У п’ятницю,15 січня, маленький базарчик нагадував собою період карантину у березні. На вулиці Василя Земляка майже ніхто не торгував. 

Ціни, порівняно з груднем минулого року, майже не змінилися. Морква була 10, тепер її можна купити за 8 гривень, теж саме можна сказати про червоний буряк. Білокачанна капуста коштує 5 гривень за кілограм. На «Кругу» капуста до морозів була по 4 гривні і по 3.50 оптом. 15 січня підморожену капусту тут продавали по 4 гривні за кілограм.

Салатна червона капуста, картопля по 10 гривень. На гривню подешевшали кисло-солодкі яблука. Тепер за солодкі сорти як і до Нового року просять —15,14 гривень, трохи менш смачні – по 12 гривень за кілограм.

Відео дня

В грудні кожен з сортів винограду коштував 40- 50 гривень.В період морозів цього привозного делікатесу можна купити в супермаркетах. Щодо цитрусових лимони додали в ціні 5 гривень. Їх тепер можна купити по 40-45 гривень за кілограм. В такі ж ціні мандарини. Є лимони, які зовні нагадують апельсини. Їх ціна – 16 гривень за пів кіло, або один за 7-8 гривень. Чому півкіло чи один? Та тому, що такий сорт попитом у козятинчан мало користується.

З рибою проблеми. Чи то продали з самого ранку, чи мало зловили. Товстолоб по 35, короп — 70 гривень.

Свинина подешевшала. В павільйоні 10 продавців чекають покупців, а коли грошей в людей після свят не стало, то чого в павільйоні без покупки крутитися? Продавці кожного хто відкривав двері павільйону запрошували купити будь-яку частину по 100 гривень за кілограм. Яловичина вирізка – 130,Також мало хто з покупців цікавиться. На «Кругу» деякі продавці з непроданим м’ясом додому поїхали.  Ребрина тут була по  90. Яловичина (м'якоть) – сотня гривень.

Молочка тримається на рівні літніх цін. Кілограм сиру 40 гривень.  Сметана гладущикова півлітра по ціні сиру. Сепараторної сметани по 85 як минулого разу не було. Взагалі сепараторна сметана на ринку рідкість. Ціна її —60-70 гривень за півлітра – Її навіть коли в людей водяться гроші мало хто бере, а коли в людей безгрошів’я той мови не має , – кажуть продавці молочки. 

Ще 10 гривень додала олія. Тепер літр, що рафінованої, що сиродавленої від —40- 52 гривень. Яйця курячі також в ціні. Вони зрівнялися з ціною корму. 45 гривень – десяток домашніх яєць. Стільки коштує відро корму. 

Читайте також:
Вакансії в Козятині. Кого шукають роботодавці?
Пенсіонерам, які досягли 65-річного віку, підняли пенсії
Майже 60 тисяч компенсації на житло отримав нардеп від нашого округу
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up