З Нового року дорожчає вода

З Нового року дорожчає вода
  • Неочікуваний «подарунок» зробила козятинчанам «Укрзалізниця».
  • Від 1 січня 2021 року введуть новий тариф на воду.
  • Деталі у нашому матеріалі.

Сьогодні соціальні мережі «порвала» новина про подорожчання води. Козятинчанин Василь Мандзюк написав в одній з груп у Фейсбук допис такого змісту:

«Мені здається, чи я один побачив цю інформацію біля під’їзду. Якщо ще хтось бачив, відгукніться, що будемо далі робити з цим халявним «Боржомі», яке тече з крана?»

Відео дня

До свого допису чоловік додав фотографію оголошення від Київського територіального управління філії БМЕС «Укрзалізниця», де йдеться про те, що з 1 січня 2021 року один куб води коштуватиме вже 46,8 гривень.

У оголошенні вказано, що тарифи КТУ вводить на виконання постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, так званої НКРЕКП. Ми вирішили перевірити, чи дійсно є така постанова. Для цього зайшли на сайт Нацрегулятора. Як виявилося, постанова така справді існує, щоправда, в оголошенні, яке КТУ повісило при вході в під’їзд, не збігається дата, коли її прийняли.

Відповідно до тексту цієї постанови, для «Укрзалізниці» встановлюються такі тарифи для споживачів:

на водопостачання — 23,10 гривень за 1 кубічний метр;

на водовідведення — 15,96 гривень за 1 кубічний метр.

Це без врахування податку на додану вартість. Додайте сюди ще й ПДВ у розмірі 20 % і отримаєте саме ту суму, про яку йшлося у повідомленні Київського територіального управління, а саме 46,8 гривень.

У постанові вказано, що тариф діятиме з 1 січня 2021 року. Тож у Новому році вода подорожчає на 5 гривень.

Наш тариф один із найдорожчих в Україні. Більше нас платитимуть хіба що у Запоріжжі. Адже для Запорізького облводоканалу тією ж постановою встановили тариф 66,5 гривень за 1 кубометр. Там надто дорого коштує водовідведення — 40 гривень 82 копійки.

А от для «Вінницяводоканал», навпаки, встановили значно менший за наш тариф. Там кубометр води коштуватиме 23,60 гривень. І навіть у столиці споживачі платитимуть за воду менше нас — 25 гривень 38 копійок.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (22)
  • Svitlana Sergievna

    😡
  • Valentina Shaidovska

    У нашому місті найдорожча вода в Україні бо ми ж золотодобувачі. Задовбали із своїми цінами. Вода як була погана  так і залишилась.  А чому не реагує міська влада на підняття цін,чи їм однаково?
  • Alexs Tkachuk

    Будуть піднімати ціни, поки люди будуть мовчати.
  • Людмила Глазюк

    Вода буде дороща золота бо її немає у мене  сухе дно у кодязі біда радійте  тим що е
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up