З опаленням комунальних закладів адміністрація міста: на чорне каже біле

  • 286

Щоб отримати незалежну фахову оцінку комунальної системи опалення Козятина, ми звернулись до фахового спеціаліста. З ним побували у всіх закладах та провели поверхневу оцінку системи опалення.

...

Ось що з цього вийшло.

— Назвіться, як до Вас звертатись.

— Олександр Стефановський. 58 років. Підриємець. Родом з Козятина. Вся моя діяльність — в столиці України. Це проектування, встановлення та експлуатація і модернізація опалення багатоповерхових та індивідуальних приміщеннь жилого та виробничого призначення. Шанувальник або прихильник і читач газети "RIA-Козятин". Хочу бути Вашим дописувачем.(сміється)

Відео дня

— Думаю, для редактора це буде приємна новина. Як часто Ви буваєте в Козятині?

— З 8-ми років там не мешкаю. Рідня — всі покійні. Є квартира в спадок, яку я надав в оренду. Безкоштовно одній родині, за умови, що вони сплачуватимуть комунальні послуги..

— Хіба так буває?

— Це не Америка! Але в Козятині багато людей, хто в США, хто в Росії а дехто Ізраїлі. Мають житло в Козятині, поселили квартирантів саме на таких умовах.

—.Чому безкоштовно?

— Козятин це місто з кризис-менеджментом, де право і закон не шанується. Дивись "заложать", відберуть житло, як комуністи у ворога народу. Ті, що за кордоном, ціль не нажитись а зберегти те, що є..Як правило, це доволі заможні люди.

— Ось ми обійшли заклади та котельні міста. Щоб ви про це сказали?

— Опалення совкове. Це дає можливість зловживати та мати неоправдану дохідну частину в розбазарюванні бюджету міста. Для цього створені всі умови. Класика!

— Тобто? Давайте оглянемо і візьмем за основу ліцей-школу.

— Я не проти. По-перше, система опалення, як я казав, совкова. Про режим контролю якості опалення, а відповідно оплати згідно наданого  договору між суб'єктами госпадарювання, як каже сучасна молодь, повний відстій. Корупційний. Сам факт що угоду уклала одна сторона, а оплату робить інший суб'єкт, що не є прописаний в угоді. Мало того, він визначає ціну, якість і навіть підвищив тариф оплати на третину більше. Я цю справу передав би у відповідні органи. Тут, як мінімум, професійна недбалість і,безгосподарність. А де такі фактори, то відповідно зловживання в інтересах певних осіб, з матеріальною вигодою. яка в документах не прописана, а в спілкуванні ніхто не признається. 

— То що робити комісії?

— Ось ми дивимося склад комісії. Пан Лівшиць — чудовий креативний вчитель, який сам в собі визначив найрозумнішого спеціаліста, інженера- таплотехніка. Я знаю його, як вчителя. І вся комісія — з людей не фахових, поверхневих спостерігачів. Якщо громадський діяч пан Володимир Цимбалюк абсолютно спрапведливо вимагає комфорту для дітей, то влада має це забезпечити. Не можеш — допобачення. На їх місце прийдуть хороші толкові менеджери, які все розталять по букві Закону та економічній доцільності. Ця комісія сама визнала себе, свою нефаховість. Це основна і найбільша трагедія. Саме так я вважаю, але це не звинувачення когось, а лише моє особисте припущення.

— Так все таки який вихід?

— Є таке слово "прозорий". Отож, потрібно оголосити конкурс на модернізацію шкільного опалення. В Козятині повно спеціалістів, які обгрунтують письмово, що необхідно змінити, в який термін, ціна питання. Ті котли, що стоять в котельні, чудові, але, я так думаю, при тому паливі вони малопродуктивні. Це паливо чудове і ефективне для перолізних котлів. Козятин, як ніде в світі, знає, як кочегарити. Паравоз мав три особи. Там був спеціаліст, що виконував функцію "прихлопки".Тобто, відкривав та закривав котел, а кочегар кидав, не коли хотів і куди хотів в топку, а строго за вказівкою у вказане місце. Топити паравоз і котел — це було ціле мистецство. Досвід наживався роками. Кочегари нинішні тримають в котельнях дверці котла майже постійно відкритими. А це значить що 70 відсотків тепла обігріває не школу, а допомагають Богу опалювати повітря. Саме за це тепло платиться бюджетні  гроші. Хоча це ганебна справа. Адміністрація міста не слуга народу а на службі у комерсанта. Як наркомани, присосалися і тирять кошти по карманам. Прикро, що жертви — діти.  Якщо я побачу на сайті міської ради такий конкурс, то я прийму в ньому участь. Для школи, можливо, безкоштовно.Хабарі і відкати я не даю. Входити в "мутний договорняк" — це не про мене. Всіх вітаю з новим роком, щастя, добра! Переможного завершення війни!

— Раз така тема, за кого голосувати?

— Я єдине знаю, що, проголосувавши за будь-якого ти забезпечиш майбутнє їх дітей, а не своїх. Я вважаю, що іститут Президента в Україні необхідно ліквідувати. Разом з олігархами.

— Що Ви бажаєте меру міста?

— Тільки молитись, бо виховувати його вже пізно. Я про таких маю свою думку. Вона така: це той, що в за 5 копійок в церкві пукне. По факту, він душевний, але аж нік не духовний.

 

Коментарі (4)
  • Валентина Шайдовска

    У нашому дворі вулкан викинув сажу,  це котельня,  яка так загадила двір будинку по вул. Мічуріна 18 що страшно вийти у двір. Снігу не видно тільки попіл з вулкану-котельні.
  • Влад Лісовий

    Що цікаво що при переліз носу спалюванні в кочегарках з труби  взагалі не було смогу.

    Влад Лісовий reply Влад Лісовий

    Читати перолізному.Т9 редактує
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up