За борги «Відродження» віддадуть 2,5 мільйона

За борги «Відродження» віддадуть 2,5 мільйона
  • На початку цього року ми вже повідомляли, що податкова служба подала на міську раду в суд, щоб стягнути кошти, які ліквідоване комунальне підприємство «Відродження» заборгувало через несплату податків.
  • Це сума у 2,5 мільйона гривень.
  • Як стало відомо, міська рада суд програла

Комунальне підприємство «Відродження» не працює вже три роки, але продовжує нагадувати про себе. У підприємства накопичився чималий борг перед податковою, через що тривали судові тяганини.

Вперше податкова подала до суду на «Відродження» ще у 2018-му, поки підприємство ще працювало. На той момент сума заборгованості складала менше одного мільйона гривень. За три роки борг зріс більш ніж удвічі і складав вже більше двох мільйонів.

Позаяк стягнути кошти з самого «Відродження», у якого не було вже ані майна, ані грошей, не вдалося, податкова подала до суду вже на міську раду. Тому що саме міська рада є засновником цього комунального підприємства. На засіданні, яке відбулося наприкінці 2021 року, суд вирішив задовольнити позов податкової і погасити борг у розмірі 2,4 мільйона гривень за рахунок майна міської ради.

Відео дня

Та на цьому суди не закінчилися, тому що міська рада подала апеляцію. Справу розглядали 11 травня 2022 року. Апеляційний суд вирішив залишити рішення суду першої інстанції без змін.

За законом, міська рада мала право оскаржити це рішення ще в касаційному суді. Чи зробили це, чи ні, поки невідомо. Втім у своєму відеозверненні за 5 серпня очільниця Козятинської громади Тетяна Єрмолаєва повідомила, що міська рада суд по боргах «Відродження» програла.

— У 2019 році депутатським корпусом було прийнято рішення про ліквідацію комунального підприємства «Відродження», — сказала міський голова. — При тому всьому комунальне підприємство мало колосально великі мільйонні борги по заробітній платі, була кредиторська заборгованість за матеріали, заборгованість по світлу і по податках. Заборгованість по заробітній платі була частково закрита, залишилась заборгованість по податках. Це близько 2,5 мільйона ПДВ. Міська рада була в судах із податковою інспекцією. Спочатку судилися з «Відродженням». На «Відродженні» вже не було ніякого майна. При ліквідації «Відродження» майно було перенесено на інші підприємства. Але ми програли суди, на жаль. Тому що міська рада як засновник має відповідати за борги своїх підприємств. Найближчим часом ми маємо за наявною заборгованістю по ПДВ заплатити з бюджету 2,5 мільйона гривень. Звичайно, нам досить важко віддати сьогодні під час військових дій ці кошти.

 

Читайте також:

Темно і страшно: чому ліхтарі на вулиці знову не світять?

На стадіоні оновлюють огорожу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up