За дорогою цибулею «потягнулася» морква та більше вразили чоловіків ціни на квіти

За дорогою цибулею «потягнулася» морква та більше вразили чоловіків ціни на квіти
  • Що по чому.  Крупи, курячі яйця, свинина, м’ясо птиці продають за старою ціною. Ще трохи знизилась вартість сала, а от продукти борщового набору знов подорожчали. У цибулі та моркві новий рекорд. Пропонуємо традиційний огляд цін на ринках міста

На «кругу» ми побували у суботу, 4 березня. На ринку продавців було дуже мало. Пропонували цукор по 1500 гривень за мішок. Найтонше сало в цей день тягнуло на сотню, за гарне сало правили від 130 до 150 гривень за кілограм. Щодо м’яса, то за філейну частину просили 160, передня і задня частина — по 130 гривень. Був великий вибір зерна. Продавці кажуть: ціни на корми не змінювалися від весни минулого року. 

 На «хитрому базарчику», що біля ринку «Хлібодар», ми були напередодні свята жінок. Ажіотажу з боку чоловіків не було, якщо вимірювати їх активність за п’ятибальною системою, то десь на трійку з мінусом. У квіткові магазини покупці майже не заходили. Трохи козятинчани купували квіти на вулиці. За пучок пролісків правили 40 гривень, хоча в суботу, 4 березня, вони коштували 10 гривень. Від 10 до 20 правили за вербові котики. Тюльпани продавали від 35 до 45 гривень за штуку. 

Відео дня

Зустріли чоловіка з трояндами та гвоздиками. За букет троянд із трьох квітів він віддав 300 гривень. Гвоздики дешевші — 30 гривень за штуку. 

— У більшості випадків чоловіки на квіти грошей не жаліють. Кажуть: нашим жінкам квіти треба дарувати щоденно та що ми вдіємо, коли у нас такі зарплати маленькі, — каже козятинчанин Микола.

Щодо цін на продукти, то зі свіжої риби на вулиці Василя Земляка вибір невеликий. Білий амур та короп більших розмірів — 120. Товстолоб — 65, риба для тварин — 40 гривень за кілограм.

Помідори на вулиці Василя Земляка в середньому продавали по 140 гривень за кілограм, огірки «естафета» — 220 за кілограм, салатні огірки — по 140. Червоний буряк — 20 гривень. Ціна на моркву багатьох шокувала — 50 гривень за кілограм. Капуста білокачанна осіння — 20, капуста свіжа — 70, цибуля вчергове побила рекорд — 55 гривень за кілограм і кажуть, що це ще не межа.

Ціни на фрукти: лимони по 80, мандарини від 80 до 90, банани від 70 до 85, гранат — 120, виноград від 120 до 160 гривень за кілограм.

Ціна ходових круп майже не змінилася. Хіба гречка трохи подорожчала від 50 до 55, рис круглий — 55, ціна рису пропареного — 55, булгур — 50–59 гривень за кілограм.

Сало на вулиці Василя Земляка продавали по 130 гривень за кілограм, м’ясо — 140. Взагалі останнім часом ціни на свинину стрибають. Якщо попит є — вона дорожча. Коли попит менший, сало можна купити по 100 гривень за кіло, а м’ясо по 130. Ціна на філейну частину не змінюється —160 гривень за кілограм. 

У павільйоні цього дня сало можна було купити від 100 до 130. Щодо м’яса передню та задню частину віддавали по 135 гривень.

М’ясо птиці на «хитрому» базарчику: курка домашня — 120, качка — 150. Вартість філе курки в «ракушках» перед жіночим святом зі 125 гривень за кілограм стрибнула на — 132.

Ціна на молочку піднялася тільки на молоко і то в окремих продавчинь. Торгують за принципом: якщо молока на базарі мало, за півторачку правлять 40 гривень, хоча деякі молочниці ставили 30 гривень за півторачку і 7-го березня молоко повезли додому. Жартують: корова також жіночого роду, нехай і їй буде невеличкий подарунок.

Якщо продавчинь молочки багато — тоді у всіх воно по 35 за півторачку. За  25 можна купити молоко на кисле. Сепараторна сметана зі 110 опустилась до 100 гривень за півлітра. Сир коров’ячий жирний 120-140 за кілограм. Масло домашнє — 400 гривень за кілограм.

Курячі яйця 60-65 гривень за десяток, за яйця від домашньої курки доведеться віддати на 5-10 гривень більше чи на тих же 5-10 гривень дешевше. За 50 гривень десяток яєць можна купити на привокзальному ринку.

Найбільшим попитом на вулиці Василя Земляка серед покупців користувалися курячі лапи. Їх у цей день продавали по 15 гривень за кіло. Беруть їх в основному як корм тваринам. Хоча ветеринари не радять тваринам давати трубчастих кісток. Нерідко курячі лапи купують люди зі скрутним фінансовим становищем для себе.

У піст добре розходиться олія. Рафінована в середньому по 56 гривень за літр, розливна рафінована за такою ж ціною. Сиродавлена олія — 52 гривні за літр. Гриби на свято жіночого дня доводиться купувати по 100 гривень за кіло.

Читайте також:

8 березня: історія Міжнародного дня боротьби за права жінок, традиції та заборони дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Tom Merfy

    Можна знайти, де морква ціна за 1 кг коштує найдешевше:

    https://supermarkets.com.ua/frukti-ovochi-gorihi/ovochi/morkva

    Перевіряю ціни та наявність по супермаркетах тут.

  • Pes Mayonez

    При Порошенку дорога цибуля була через Порошенка.аналогії напрошуються самі собою...

keyboard_arrow_up