За розподіл платитимемо додатково?

За розподіл платитимемо додатково?

Козятинчани почали отримувати платіжки за електроенергію. Нова графа «розподіл електроенергії» викликала шквал негативних емоцій та багато запитань.

Пенсіонер Григорій Мельничук днями отримав рахунок за спожиту електроенергію. У новій платіжці його увагу привернула графа «за розподіл електроенергії», якої раніше не було.

— Прийшла платіжка, там сальдо, бо була заборгованість за січень та лютий, — каже чоловік. — Не носили цих папірців, то ми й не платили. Кого з сусідів не спитаю, у всіх так. А тут ще й графа «послуги з розподілу». Я куди не телефоную, ніхто нічого не знає. Телефонували за номером, за яким раніше це робили, так там ніхто слухавку не бере. Якщо всі ці цифри на рахунку додати й вийде та сама ціна, що й зазвичай, то все нормально, але якщо сума вийде більшою — то це вже грабунок.

За коментарем ми звернулися до заступника директора з розподілу електроенергії Козятинських електромереж Ігоря Урсова.

Відео дня

— Ціна за електроенергію не збільшилася, в діючий тариф уже була закладена ціна за розподіл, — пояснив Урсов. — Це просто розшифровка, щоб розписати складову тарифу, саме тому в рахунку написано «в тому числі». Тепер за розподіл люди платять обленерго, а за світло — «Енері». Нехай люди не лякаються, тариф лишився такий самий, який був станом на 1 січня цього року. У разі збільшення ціни за електроенергію ми обов’язково повідомимо.

За словами заступника директора Козятинських електромереж, платіжки два місяці не приходили, бо Вінниця мала укласти договір з поштою, але трапилася якась помилка.

— Тож ми вирішили владнати справу власними силами, — сказав Урсов. — Наші працівники самі рознесли рахунки за два місяці.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року на території Вінницької області діє нова система. За постачання електрики та формування рахунків відповідає ТОВ «Енера Вінниця», а Козятинські електромережі, які є структурним підрозділом Обленерго, відповідають за розподіл електроенергії.

Олена УДВУД

Читайте також:

Споживач не повірив Мульському
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Татьяна Алёхина

    Цікаво, що  це саме  за ПОСЛУГИ   з РОЗПОДІЛУ  та Корегування попередніх періодів....???Тобто нараховано однією сумою, а потім ще  + за ці ПОСЛУГИ, які складають більше 50 % самої суми нарахувань?
  • Ирина Чори

    Це тільки в нашій країні таке робиться, а за Козятинський РЕС і мови нема -  бардак, це ніжно сказано!
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

  • Ольга

    А куди тепер давати дані якщо Енера немає свого лічного кабінету .А  контролер відав чужим людям на всю вулицю квитанції і сказала що боїця іти на нашу вулицю. Питання защо вона получає гроші коли другі за неї роздоють.

    Ігор reply Ольга

    Подякуйте,що хоч так роздала. Вона взагалі цього робити не повинна. Вона не працює на Енеру
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up