За скільки у Козятині можна купити велосипед?

За скільки у Козятині можна купити велосипед?
  • Дефіцит пального триває вже декілька тижнів поспіль, тож все більше людей, які звикли водити автівку, пересідають з чотириколісного транспорту на двоколісний.
  • Останнім часом спостерігається великий попит на велосипеди. Звісно, черга як за сіллю не стоїть, втім ровери активно купують.
  • Ми поцікавилися, яка на них ціна у Козятині

Козятин сміливо можна назвати містом велосипедистів, адже багато козятинчан користуються саме цим видом транспорту. І хоч наша інфраструктура до цього зовсім не пристосована, бо через відсутність велодоріжок велосипедистам доводиться рухатися по узбіччю або ж тротуарами, не рідко минаючи на своєму шляху перешкоди у вигляді вибоїн, подекуди на всю ширину алеї, люди не відмовляються від ровера. По-перше, це корисно для здоров’я. По-друге, зручно, враховуючи те, що автобуси ходять раз на годину.

Із початком повномасштабної війни велосипедистів у місті стає все більше. Нині у Козятині спостерігається справжній велосипедний бум.

— Ціни дуже виросли, але попри це люди купують їх, якось складають копійки, — розповідає Наталія, власниця крамниці. — Почали всі збирати велосипеди колишні, з горищ дістають бабусині, дідусині, намагаються їх відремонтувати, підфарбувати, підлаштувати. Всі, хто присягався, що ніколи не сядуть за велосипед (це в основному стосується чоловіків на машинах) пересіли на велики, намагаються щось знайти, звикнути, навчити себе, жінку, дітей.

Відео дня

Продажі не впали, а, навпаки, виросли. Щоправда, попит непостійний і весь час змінюється. Швидше за все, причина у тому, що затримують зарплати. Щойно люди отримують на руки гроші, йдуть дивитися ровер чи запчастини до нього. Наталія каже, що цього року навіть сезон продажів почався на два місяці раніше, ніж зазвичай.

— Почалася повномасштабна війна, може, минуло днів п’ять, — продовжує жінка. — Бо всі в село переїхали, на машинах, а тут дороги погані. Людям шкода своїх машин, бо приїхали з великих міст на хороших машинах, і пішли продажі вгору.

Велосипед нині зовсім недешеве задоволення. Новий обійдеться вам у добрих шість тисяч, і це як мінімум. Причому це стосується як звичайних, так і спортивних роверів. Різниця у ціні буквально в кілька сотень. Якщо ж хочете значно крутіший двоколісний, доведеться викласти з кишені ще більше — цілих 10 тисяч. Наталія каже, є й дорожчі, які коштують і по 40, і по 50 тисяч гривень. Втім їх не беруть на реалізацію лише з однієї причини — у Козятині навряд чи знайдеться охочий викласти аж таку суму за велосипед.

Ровери добряче додали в ціні. Вартість двоколісного зросла в середньому на 15–20 %. Це значить, що ще минулого року велосипед можна було придбати за 5 тисяч. Ціна деталей до двоколісного виросла ще більше — від 30 до 80 %, а деякі запчастини додали у ціні аж на цілих 100 %. У такого здорожчання є свої причини

— Спочатку піднявся долар, довелося піднімати через це ціни, — каже Наталія. — Коли почалася повномасштабна війна, виникла проблема із поставками велосипедів з-за кордону, тому ціни піднялися вже у постачальників. Людям це, звісно, не подобається. Але ціна залежить зараз не від курсу, а від ситуації в країні. У нас немає жодного заводу, який виготовляє велосипеди. В Україні їх тільки збирають. Може і виробляють якісь мілкі запчастини, але в основному все імпортне. Більшість постачальників із Харкова. Там чимало підприємств, які займаються велосипедами, зрівняли з землею. Хто переїхав до іншого регіону, почав роботу лише місяць тому. У Києві половина заводу згоріла, він почав працювати теж буквально місяць тому. Зараз поступово поставки налагоджуються, але є дефіцит запчастин. Великів тих моделей, що раніше були, зараз немає, зовсім інші збираються. Доводиться міняти постачальників, виробників і ціни, відповідно, ростуть з кожним днем.

 

Читайте також:

Ціни вчергове підскочили, вразили кавуни по 33 і дефіцитна сіль, яку продавали разом з ковбасою

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Roxana Raven

    Очередний бізнес, зшибати бабло. Спекуляція буде процвітати!
  • Анна Анна

    Продам велосипед. Хорошої якості. Недорого. Подробиці по тел. 0633500088. Дзвонити з 20-00 до 21-00.
  • Артём Ващук

    Їбанулись вже ,краще пішки ходити!!!
  • Читач04

    Звонить по тел 0984214900 продам вел недорого от 3т гр до 6500 т гр

keyboard_arrow_up