Метаморфози погорілого театру: збиток 122 гривні(?!)

Метаморфози погорілого театру: збиток 122 гривні(?!)
Пожежу в міському будинку культури засекретили, щоб приховати реальні збитки?

Після новорічних та різдвяних свят стали відомі причини та збитки пожежі, яка спалахнула у міському будинку культури напередодні Нового року. Вона збентежила козятинчан та породила багато версій та чуток відвідин червоного півня на сцені будинку культури. Клуби чорного диму з вікон та вентиляційної шахти жахали очевидців надзвичайної події. Пожежа у перший день морозу привернула увагу керівництва міста і району.

Для гасіння вогню було задіяно чотири пожежні машини з екіпажами, одна з них із села Комсомольське.

Відео дня

Для з’ясування обставин пожежі журналісти газети “RIA-Козятин” взяли коментар у начальника відділення організації запобігання надзвичайних ситуацій при ДСНС Вадима Марчука.

— Пожежа виникла, через стару проводку, якій вже більше 50-ти років, — сказав Вадим Анатолійович. — Вона знаходиться за стінними дерев’яними панелями. Там ніхто нічого не робив. Матеріальні збитки становлять 122 гривні. Ніхто з людей не постраждав.

За якими критеріями давалась оцінка збитків - не зрозуміло. Для чого залучалося чотири екіпажі з технікою для гасіння тліючої пожежі? Приїзд пожежного взводу коштує значних коштів. Чому терміново зачинили обпалену залу? Кому вигідна була ця пожежа?  Підгоріла сцена, спалені штори, залита водою звукопідсилюча апаратура, електрогирлянда коштують не 122 грн.

Те, що на сьогодні заклад зачинений і не проводяться жодні заходи, говорить про те, що не ладні справи в місцевій культурі.

Районний будинок культури, якому вдвічі більше років, ніж кінотеатру, жодного разу не горів, хоча електропроводка там рідна. Мабуть, причина не у тому, скільки років мережі, а  в тому, як її експлуатують та дотримуються правил безпеки.

Культура міста зазнала збитків від нефахового керівцтва, як і свого часу був виведений з експлуатації й районний будинок культури.

Культура за останні роки в місті так примножилась, що, мабуть, усі заходи тепер будуть проводити під ялинкою на площі, дякуючи, що місця вистачає.

Отакі метаморфози погорілого театру. За нашими даними, ремонт потребує не одну тисячу гривень, в тому числі на заміну проводки.

Усі наші  спроби потрапити до згорівшого кінозалу виявились марними. Усі троє вхідних дверей виявилися зачиненими. Заклад знаходиться на балансі міської ради. Керівника на місці не було.

Не варто сумувати, в Козятині є ще один заклад культури, який знаходиться на залізничному вокзалі. Реорганізація залізниці призведе до передачі приміщення на баланс міста, в якому ще не одну зиму можна буде зігрітись.

Владіслав ШАРІКОВ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Може це підпал? Московська церква проти віче

    Анонім reply Анонім

    То шо спалим церкву ?Краще авто попа.  Так він стовпи старі валить а потім ставить.Гарна справа!

    Анонім reply Анонім

    Цей пожар свідчить про клановість влади,ментів прокурорів.Отстой або відсутність ознак влади,для клану не має а для людей тільки попадись.

    Анонім reply Анонім

    Деньги на ремонт проводки спиздили.Проводку  оставили старую.Нагрузку оборудованиє усилилось.Вот и пожар.И вся правда.А пожарник раз в год приходил брал мзду .Не обезточил.Админкомисия своя выписали предупреждение вот и всьо.Хорошо что дньом загорелся.Администрация обогревателей натикала отсюда и пожар.

      Всьо банально просто....
  • Анонім

    Рибінську вже звільнили?

    Анонім reply Анонім

    Вона вже відкупилася
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up