Посівний календар

Посівний календар

Досвідчені садівники і городники знають, що головну допомогу при плануванні земляних робіт надає місячний посівний календар, який формується з допомогою найбільш передових технологій, зайнятих в астрології, астрономії і математиці.

Такий календар дуже корисний для будь-якого садівника, городника. Він враховує вплив Місяця в кожній фазі на здоров’я рослин і на процеси, що відбуваються в грунті, залежно від його положення і черговості місячної доби, а також керуючого знака зодіаку, чий вплив також не слід недооцінювати.

Яким чином Місяць впливає на рослини?

Місяць – природний супутник Землі – є найбільш близько розташованим небесним тілом до нашої планети, тому його вплив на всі процеси, що відбуваються навколо нас, неоціненні. Головне, на що Місяць має найбільший вплив, це вода у всіх її проявах.

Оскільки всі життєві соки всередині рослин також складаються переважно з води, бо у деяких місячних фазах, дізнатися про які легко, звернувшись до місячного посівного календаря на 2017 рік для України. Місяць може «притягти» до себе посадочні культури, посприявши їх зростанню, «відштовхнути», що призводить навіть до хвороб і загибелі рослини.

Відео дня

Місячний календар садівника, городника і на 2017 рік

КАЛЕНДАР

У місячному посівному календарі враховані:

• Місячні фази, кожна з яких має великий вплив на здоров’я не тільки рослин, але і всіх процесів на Землі: від життєзабезпечення живих організмів до роботи техніки та електроніки (див. місячний календар 2017 по місяцях).

• Дні місячного календаря. Він відрізняється від сонячного, адже період обертання Місяця навколо Сонця відрізняється від земного.

• Дні тижня. Кожен з них має особливу характеристику, що передається всім процесам, що відбуваються у цей день.

• Вплив знака зодіаку. Деякі знаки зодіаку благотворно впливають на врожайність, інші – згубно. Існують і ті, які мають нейтральний вплив.

Місячний посівний календар квітникаря на 2017 рік

КАЛЕНДАР

 

Фахівці настійно не рекомендують займатися посадочними роботами в період молодого Місяця. У цей день наш природний супутник забирає життєві сили і енергію з усіх живих істот на Землі, щоб відродитися самостійно. Тому цей процес і отримав таку назву – молодик, тобто освіта «нового» місяця.

Якщо ви бажаєте посадити рослини, що ростуть вгору (пшеницю, квіти, огірки тощо), то робити це слід у сприятливі дні, а саме на зростаючий Місяць. А ось ті культури, які ростуть під землею (коренева петрушка, картопля, буряк тощо) слід висаджувати в період Місяця, що убуває – це найбільш сприятливий час для їх зростання.

Фази місяця в березні 2017 року

05 березня

Повний місяць

Не дуже вдалий час для обробки садових культур. Добре спрацює посадка кустарників та дерев. Влучний час задля підготовки поверхні землі до посадок, для обрізки дерев. Боротьба з грунтовими шкідниками також буде успішною.

13 березня

Остання чверть місяця

Рекомендовано бути обережним при проведенні садово-огородних робіт. Культивування, знищення шкідників будуть доречними.

20 березня

Новолуння

В сам день новолуння не рекомендовані будь-які сільськогосподарські роботи. На третій день після новолуння можна буде підготовувати грунт під посів.

27 березня

Перша чверть місяця

Рекомендований посів на розсаду: томатів, капусти, огурців, перця. У відкритий грунт — салат, петрушка, кріп.

 

04 квітня

Повний місяць

Не рекомендовано посівів та пересадок.

12 квітня

Остання чверть місяця

Не рекомендована пересадка квітів. Можна саджати картофель, редиску, ріпу та інші культури такого плану. Ефективною буде турбота про благоустрій землі та рослин, краще звернути більше уваги на добрива і на стан рослин на вашій ділянці. Можливо, в цей час вони будуть хворіти.

18 квітня

Новолуння

В день новолуння не рекомендовано проведення сільськогосподарських робіт. Надалі можна буде сіяти салат та капусту, обрізати дерева та кустарники.

26 квітня

Перша чверть місяця

Недоцільним рішенням буде працювати з огородними культурами. Посадка кустарників та дерев буде гарним рішенням. Оприскування, підготовка грунту до посадки, культивування, знищення шкідників дадуть результати.

 

04 травня

Повний місяць

Не рекомендовано посівів та пересадок. Ефективними будуть щеплення, внесення до почви мікроелементів, пахання та розпушення грунту.

11 травня

Остання чверть місяця

Не рекомендовано посівів та посадок. Можна проводити окучування, окурювання, оприскування, підстриження дерев та кущів.

18 травня

Новолуння

В день новолуння не рекомендовано проведення сільськогосподарських робіт. З наступного дня і до першої чверті місяця дозволена посадка бобових культур, земляники, винограду, корнеплодів, луковичних культур. Видалення зайвих пагонів, прополка, культивування, полив. Посадка більшості культур дозволена і буде плідною в цей період.

25 травня

Перша чверть місяця

Протягом цього періоду посівний календар на 2017 рік для огородника не рекомендує саджати та пересаджувати овочі, фруктові дерева, проводити посадки на семена. Декоративним рослинам буде чудово житись, якщо ви потурбуєтесь про них в цей період. З квітів рекомендовано саджати рослини, що в’ються. Крім того, треба обережно ставитись до покосу — в цей час він може сильно уповільнити зростання трав.

 

02 червня

Повний місяць

Не рекомендовано посівів та посадок. Краще робити внос добрив у почву, покос.

09 червня

Остання чверть місяця

Рекомендована посадка сельдерею, редису, луковичних, підрізка та щеплення дерев від шкідників, заготовка різноманітних солінь, закатування варення. Чудовий час для культивування, поливу, вносення добрив у почву.

16 червня

Новолуння

Не рекомендовано посівів та посадок. Можна проводити окучування, окурювання, оприскування, підстриження дерев та кущів. Підготовка грунту до посадки, культивування дадуть результати.

24 червня

Перша чверть місяця

Рекомендована посадка квітів, закладання насіння та клубней на збереження. Рекомендована також посадка фруктових дерев, ефективними будуть полив та сенокос. Чудова пора, щоб прикрасити свій дім щойно зрізаними квітами, а газон — чудовими орнаментами власного виробництва. Догляд за кімнатиними рослинами, які в цей час можна пересаджувати, підризати, культивувати, оприскувати.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up