Доля профілакторію залізничників в Козятині

Доля профілакторію залізничників в Козятині

Профспілка відхрестилася

Профспілка сказала, що до профілакторію не має діла

На запит редакції “RIA-Козятин” до профспілки залізничників, її керівник пан Вільчинський пояснив ситуацію з колишнім профілакторієм. Нагадаю, він розміщений на території станції Козятин, не функціонує. За повідомленням начальника козятинської

дирекції залізничних перевезень, знаходиться на балансі дирекції і готується для розміщення там об’єднаного поста  електричної централізації.

Більш детально я розповідала у №11 газети “RIA-Козятин” Залізничиники переймаються долею профілакторію

Відео дня

Посилання на джерело: https://koziatyn.info/blogs/zaliznichiniki-perejmayut-sya-doleyu-profilaktoriyu.html

У відповіді профспілки йдеться наступне:

“Санаторій-профілакторій станції Козятин, був самостійним лікувально-профілактичним закладом з статусом юридичної особи. Будь-якого рухомого та не рухомого майна санаторію-профілакторію станції Козятин, на балансі Козятинської територіальної профспілкової організації Південно-Західної залізниці не числилось і не числиться.

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням” фінансування на оплату праці медичних працівників санаторію-профілакторію, оплату праці адміністративного обслуговуючого персоналу та працівників блоку харчування санаторію-профілакторію, придбання продуктів харчування, готових лікарських засобів, лікарських препаратів, здійснювалось Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

У зв’язку з внесенням змін до Порядку часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затверджених постановою Фонду №31 від 16.06.2011 року, що призвело до припинення фінансування санаторію- профілакторію станції Козятин Фондом, заклад було ліквідовано без права правонаступництва. Голова Козятинської територіальної профспілкової організації Південно-Західної залізниці А. А. Вільчинський.”

Дану відповідь газета попросила прокоментувати залізничника-пенсіонера. Його обурення читайте в публікації Як профспілка залізничників не захищає інтереси залізничників

Посилання на джерело: https://koziatyn.info/blogs/yak-profspilka-zaliznichnikiv-ne-zahishaye-interesi-zaliznichnikiv.html.

Моя хата скраю….

Голова  Козятинської територіальної профспілкової організації Південно-Західної залізниці  А. Вільчинський у відповіді зробив вигляд, що доля санаторію-профілакторію його зовсім не стосується. Його хата скраю і він нічого не знає?!

Але голова забув, що одержує не маленьку зарплату за рахунок внесків залізничників з їхньої заробітної плати. І він, згідно з вимогами Статуту профспілок, зобов’язаний організовувати і здійснювати захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів залізничників, які своїми руками і коштами створили хоч якісь соціальні умови. А пункт 19  розділу 2 Статуту навіть передбачає організацію проведення страйків, мітингів, пікетування, збори, походи і демонстрації та інші акції протесту з метою захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів залізничників.

Шановний Анатолію Андрійовичу, чому не виконуєте своїх обов’язків згідно зі Статутом? За що отримуєте зарплату, зібрану з кишень залізничників? Невже в інтересах залізничників закрили оздоровчий комплекс у Козятині і в Шепетівці? Побудували лікувальний комплекс Козятинської залізничної лікарні і анексували для району також в інтересах залізничників?

У кого басейн? Де хлібопекарня залізничників? Де база відпочинку “Сокілець”, база відпочинку дітей залізничників «Вогник» в місті Славута? Де технічна бібліотека і чому завмерла діяльність так званого «Дому науки і техніки» - Будинку культури залізничників, в якому функціонували гуртки художньої самодіяльності дітей залізничників — нашого майбутнього?

Ви і пальцем не поворушили по жодному з перелічених питань.

Чи вашій особі заборонено організовувати акції протесту? Але вибачайте, тепер це ваш обов’язок в питаннях інтересів залізничників.

Ви ж добре знаєте, що владні чиновники можуть виконувати будь-які ганебні речі до тих пір, скільки буде дозволяти народ. Щоб такого не було, народ потрібно організувати на протест, щоб припинити ганебну діяльність чиновників, які знищують соціальну сферу трудящих мас. А взагалі-то, вибачте, що ви зробили за час своєї діяльності, як голова теркому і що залишите залізничникам, окрім знищення вище перелічених об’єктів соціального призначення?  

Що стосується об’єднаного поста електричної централізації, який повинен забезпечити зручність, надійність управління процесом пропуску поїздів, їх безпеку руху — це давня мрія професіоналів-залізничників. Тому давно було прийнято рішення керівництва залізниці: комісійно за участю керівників підприємств і спеціалістів залізничного вузла. Козятин - вибране місце розташування будівлі об’єднаного поста централізації.  Розташування будівлі повинно бути зручним в плані огляду, для будівельних і монтажних робіт, адже до нього потрібно підводити багато сотень кабелів і т. і.

Таке місце вибране, затверджене залізницею, виготовлена проектна документація і уже збудований фундамент майбутньої будівлі. Чому ж змінилося рішення щодо розташування будівлі об’єднаного поста електричної централізації і виявилось бажання використати для цих цілей будівлю санаторію-профілакторію? Невже соціальні питання для залізничників тепер не існують?  Вони ж продовжують платити внески соціального страхування?! А здоров’я залізничників-українців не покращується…

А хто скаже, скільки закопано в землю коштів при будівництві фундаменту, на проектну документацію і т. і? Напевно, дещо на таке питання може відповісти керівник БМЕУ?

На фото: Фундамент на місці об’єднаного поста електричної централізації

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up