Гість виявився злодієм. У жителя Козятина з оселі поцупили телефон

Гість виявився злодієм. У жителя Козятина з оселі поцупили телефон
фото ілюстративне
  • Мешканець Козятина виявив відсутність свого телефону. Крадія далеко шукати не довелося — це його товариш, який напередодні заходив до потерпілого в гості.

Злочин стався ввечері 9 листопада. До поліції 45-річний потерпілий звернувся наступного дня, 10 листопада. Про це інформує поліція Вінницької області.

Під підозру поліцейських потрапив 34-річний місцевий мешканець, який напередодні гостював у потерпілого.

— Скориставшись відсутністю у кімнаті власника помешкання, зловмисник забрав його мобільний телефон та через деякий час пішов додому, — зазначають у повідомленні поліції. — У скоєному чоловік зізнався. Речовий доказ у нього вилучено за місцем проживання.

Відео дня

До речі, того ж дня, схожий випадок стався в Уланівській громаді Хмільницького району. У 34-річної місцевої жительки з альтанки на власному подвір’ї теж поцупили телефон. Крадієм виявився 40-річний мешканець м. Хмільник.

За обома фактами крадіжок info правоохоронці відкрили кримінальні провадження. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі слідством вирішуються питання щодо повідомлення чоловікам про підозру.

У Козятині біля кафе «Від світанку до заходу», нагадаємо, із кишені продавщиці викрали мобільний телефон. Поліція розшукала крадія. Деталі ТУТ.

Довідка

Що робити, якщо телефон вкрали? Про це розповів приватний детектив Руслан Болгов.

  • Не панікувати й реагувати швидко, поки телефон не опинився в іншому місті або навіть країні

Важливо враховувати, що вимкнений IPhone знайти простіше, ніж смартфони на базі Android. Методи визначення, звичайно, відрізняються, але кожен пристрій можливо знайти завдяки ідентифікації пристрою оператором, а також вбудованими функціями GPS і сервісам Google. Перш ніж зайнятися пошуком самого апарату, необхідно запобігти нанесенню ще більшого збитку.

  • Перевипуску сім-картки

Треба зателефонувати своєму оператору мобільного зв’язку й заблокувати ваш номер телефону до перевипуску сім-картки. Якщо це був фінансовий номер телефону й він не контрактний, то потрібно терміново звернутися в найближчий сервісний центр для перевипуску картки та прив’язати його до паспорта. Тоді ніхто, крім вас, не зможе перевипустити ваш номер.

  • Заблокувати банківські карти

Якщо у телефоні встановлені й прив’язані банківські картки, то терміново треба їх відв’язати та попередити про це ваш банк для блокування ваших карток на цьому пристрої, так само це можна зробити самостійно, в інтернет-банкінгу.

  • Соцмережі

Також необхідно в налаштуваннях безпеки ваших месенджерів, соціальних мереж і пошти вийти з викраденого пристрою.

 

Читайте також:

У жителя Хмільницького району поліцейські вилучили канабіс

У селі Вернигородок місцевий мешканець задля розваги влаштував стрілянину

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up