Громада з нашого району зазнав збитків через підприємця, який займався ремонтом школи

Громада з нашого району зазнав збитків через підприємця, який займався ремонтом школи
  • Підприємець з Вінниці заволодів коштами територіальної громади на суму майже 1,5 мільйона гривень, виділеними на капітальний ремонт школи. Чоловіка судитимуть.

Обвинувачувальний акт у цій справі скерували до суду. Про це 3 березня повідомила пресслужба прокуратури Вінницької області.

— Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений, як генеральний підрядник, уклав договір із відділом освіти, культури, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району на виконання робіт з капітального ремонту приміщення школи на суму понад 15 млн грн, — зазначають у повідомленні. — Надалі підприємець, зловживаючи своїм службовим становищем, в актах виконаних робіт відображав завищені витрати на виплату заробітної плати, внаслідок чого територіальній громаді заподіяно матеріальну шкоду у розмірі майже 1,5 млн грн.

Відомо, що за двома статтями судитимуть 29-річного мешканця міста Вінниці, який зареєстрований, як фізична особа-підприємець. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відео дня

Довідка

Частина 5 статті 191 та частина 2 статті 366 КК України — заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки.

 

Читайте також:

Крали кошти та дорогоцінні метали: на Вінниччині повідомили про підозру членам злочинної групи

Прийшов провідати в лікарню товариша та обібрав: у Козятині затримали крадія

Забив до смерті, а тіло закопав у кущах. За вбивство засудили жителя нашого району

За посягання на життя поліцейського Євгена Трайдакала загрожує довічне ув'язнення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up