Громада Збаража відбила рейдерську атаку

Громада Збаража відбила рейдерську атаку

Крадії лісу його хотіли захопити, прикриваючись поліцією

Що найбільш дивне для громади, що козятинська поліція 29 березня, озброєна автоматами, з’явилась у Збаражському лісі. За словами голови села Людмили Лавренюк, її намагались залякати та забезпечити можливість рейдерам здійснити викрадення ділової деревини берези.

Крадіжка не вдалась лише тому, що навіть під охороною озброєної поліції, найняті рейдерами робітники, “включили задню” і втекли з місця злочину. Вони зрозуміли, що проти них готове повстати все село та вчинити самосуд. Після цього зникла поліція. Покластися на правоохоронців було марною втратою часу.

Селяни звернулись до редакції газети “RIA-Козятин” та добровольчого руху ОУН, ВПК “Айдар” з метою придати цьому максимального публічного розголосу на всю Україну і отримати допомогу.

Відео дня

Оскільки рейдери зникли, викликали поліцію за номером “102”.  Жах, але оператор відмовився фіксувати виклик, заявивши, що не поїдуть на місце події.

Зателефонували на “номер довіри в Київ”, отримали результат. Приїхав наряд, який  відмовився провести огляд місця події та прийняти заяву про злочин. Дійсно, що служба “102” та поліція України живе поза межами правового поля, або “по понятіям” що наближене до державного озброєного угрупування? Тепер треба задумуватись, чи варто звертатися в поліцію, бо не відомо, хто приїде. Що характерно, вони будуть в спеціальній формі поліції з посвідченнями, зброєю, а от, як себе поведуть, знає тільки Бог. Я не думаю, що рядовий хоче бути бандитом, але точно знаю — керівник визначає, ким бути: поліцейським чи бандитом. А це вже інша вертикаль і залежить від чийогось наповнення кишені грошима, що ніяк не обліковуються.

Виходить, що зубожілий з мізерною оплатою міліціонер-поліцай вдягає форму, як поліцейський, отримав команду і вже бандит у формі? Цілий день на грані фолу: поселитись в тюрмі, чи ні. І що найтрагічніше, він це робить безкорисно, тобто безоплатно, з ризиком загриміти, з муками сумління. У нинішніх реаліях поліцейський не може мати законної позиції, припинити дії, написати рапорт та звільнитись.

Безумовно, природа відновиться при такій громаді, як в селі Збараж. А поліцейські ніколи не “відмажуться”, тому що цей маховик набирає оберти не в кращу сторону. Ось чому на сході більшість поліцейських стали зрадниками і не здатними протистояти ворогу.

Наша відеокамера зафіксувала масштабність викрадення лісу, що завдало екології значних збитків. Сам ліс — це схил в степовій зоні площею всього до 15 гектарів. Висаджений та доглянутий селянами. Використвувався як зелена зона відпочинку, збору грибів ягід та прогулянок дітей. Іншого лісу біля села не існує.

Селяни організували цілодобову охорону лісу. Надіються на підтримку депутатів районної ради, обласної та ВР України, з метою змусити керівництво поліції діяти згідно з законом. Як мінімум, прийняти заяву, оглянути місце пригоди.

Велике значення для громади села має підтримка місцевих юристів, громадських та партійних осередків, інтелігенції. Контактний телефон сільського голови с.Збараж Козятинського району Вінницької області (04342)-303-42) - Людмила Лавренюк.

Осередок Добровольчого руху ОУН, ВПК “Айдар”, партійний осередок “Громадянської позиції” закликає до мирної політичної акції протесту на вулиці Пилипа Орлика, де розташований офіс “Агролісу”. Створений штаб, до якого можуть долучитись ті, хто на ділі готовий боронити рідний край, природу від свавілля комунального підприємства “Агроліс”. У нас є чіткий план дій, який співпадає з інтересами громад, Конституції України, Кримінального кодексу та правом власності. Мета: вилучення із злочинного користування лісонасаджень, яке вони здобули завідомо злочинним шляхом. Пограбувавши громади, привласнивши собі безкоштовно високоліквідний товар. У разі відмови повертати ліс, змусити підприємство викупити його, уплативши кошти на рахунки громад. Контактний телефон 068)-080-17-63.

Акція в часі довготривала — до досягнення мети та повернення майна громаді.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:48 Махнівчанка виграла європейський грант на розвиток молоді 08:45 Команда з міні-футболу училища брала участь в зональному етапі обласного чемпіонату 05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up