Колишнього козятинського прокурора взяли на хабарі

Колишнього козятинського прокурора взяли на хабарі

Заступника прокурора області взяли на хабарі. Ми дізналися, котрого саме
 

Шуму навколо прокуратури Вінницької області наробили співробітники спецслужби разом із детективами Національного бюро розслідувань. Вони ввечері, 10 квітня, викрили на хабарі заступника керівника прокуратури Вінницької області.

Інформацію про успішний результат операції, яка проводилася під процесуальним керівництвом спеціалізованої антикорупційної прокуратури, надали сьогодні вранці. На сайті СБУ написали коротко:

«Встановлено, що посадовець вимагав шість тисяч доларів США за вирішення питання стосовно закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінниччини. Правоохоронці затримали фігуранта справи та двох посередників за місцями їх проживання після отримання всієї суми хабара».

Відео дня


Прес-служба СБУ також показала кілька фотографій з затримання, на яких бачимо розкладені по підлозі пачки грошей у доларах та вітчизняній валюті.

Є знімок чоловіка у домашньому халаті, обличчя якого затушували. А ще одне фото показує вхід на територію приватного маєтку, дуже схожого на той, яким володіє дружина заступника прокурора області Олександра Попеска.

Зімок маєтку взяли на сайті blog.prosud.info
 

Цей будинок, земля під ним та узагалі декларація заступника обласного прокурора вже не раз були об’єктами журналістських розслідувань. Преса писала, що у власності Олександра Попеска практично нічого немає, натомість його дружина – справжня багатійка.

Відкриваємо свіжу декларацію заступника прокурора області і бачимо, що він пише про своє право користування двома квартирами в Козятині та у Вінниці (ймовірно службове житло). Значно більше нерухомого майна – це власність другої половини. Подивитися декларацію можна за цим посланням.

Цей документ і узагалі статки Олександра Попеска тепер, виходить, стали об’єктами вивчення антикорупційних органів. Принаймні, що саме цій людині інкримінують тепер хабарництво, редакція отримала підтвердження з власних джерел у правоохоронних органах.

скрін зі сторінки про керівництво на сайті прокуратури Вінницької області

 

Вячеслав Соколовий, прокурор Вінницької області

А як відреагував Вячеслав Соколовий на затримання свого заступника? Прес-служба виклала на відомчому сайті ось такий коментар головного прокурора області:

 "Надзвичайна подія, яка трапилась у вівторок, 10 квітня, неприємно шокувала мене та весь колектив прокуратури Вінниччини.

Співробітники Служби безпеки України та детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили на хабарі заступника прокурора області.

Встановлено, що посадовець вимагав шість тисяч доларів США за вирішення питання стосовно закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінниччини.

Мені дуже шкода, що людина, якій я довіряв так вчинила.  Але прокуратура очищується, нехай і репутаційними втратами. Ми зробимо висновки. Якщо вина працівника прокуратури буде доведена, його буде покарано відповідно до закону. Нечистим на руку – не місце в органах прокуратури". 

Наталія ГОНЧАРУК
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Береза

    Пане обласний прокурор! Ви цього нечистого -пушистого погодили взяти у заступники,знаючи його статки квартири,маєтки дорогі автомобілі і Ви не задумались над тим що на зарплату державного службовця в неповних 40 років так кучеряво жити  не можливо!???Вам також пора зайнятись адвокатською практикою. Хоча з великої хмари малий дощ! Витрусять накрадене та й піде у судді!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up