Козятин штормить від чуток про закриття райлікарні

Козятин штормить від чуток про закриття райлікарні

Медики погрожують страйком. Втихомирювати лікарів приїхав нардеп Юрчишин в компанії голів райради та райдержадміністрації

В новий рік місто ввійшло з тревогою. Хоча міська влада влаштувала двадцятиденне свято, воно було не в кожній хаті.

В соцмережах медичні працівники районної лікарні та їх пацієнти почали розповсюджувати звернення про страйк.

Відео дня

Їх можна зрозуміти. Виконуючий обов’язки головного лікаря Олександр Кравчук завіряв, що все йде по плану, всі відділення повільно переміщаються… Навіть в коментарі нашій газеті перед Новим роком сказав, що все “ок”. А тут містом почали ширитись чутки, що районку ліквідовують!!!

“Шановні мешканці міста Козятина та району, до Вас звертаються працівники КП Козятинська ЦРЛ — не як працівники лікарні, а як мешканці нашого міста та району, — йдеться у зверненні ініціативної групи. — Давайте не будемо байдужими до ситуації,  яка склалася. Не вірте чуткам, що лікарня залишиться в повному складі. Це брехня! Планується закриття хірургічного, травматологічного, реанімаційного, пологового, гінекологічного, інфекційного відділень.

Забудьте про надання кваліфікованої допомоги. Люди приречені на повільне вимирання. Тепер за медичною допомогою ви будете змушені звертатися в Калинівку, якщо встигнете… Це справжній геноцид.

Чому ми з вами стали такими байдужими? У нас у всіх є діти, пристарілі батьки, рідні та близькі, які звертаються за медичною допомогою. А тепер нас з вами позбавляють шансу на порятунок.

ПІДНІМАЙМО ГОЛОВУ!!!!!!!!! ВИХОДИМО НА СТРАЙК! ГУРТУЙМОСЯ!!!!!

Про дату та місце повідомимо.

СПАСІННЯ УТОПАЮЧОГО В РУКАХ САМОГО УТОПАЮЧОГО.”

 

Звісно, газета “RIA-Козятин” попросила прокоментувати ситуацію в.о.головного лікаря райлікарні пана Кравчука. Він завірив, що в його установі все спокійно. Всі працюють і про ніякий страйк він не чув...

Але стало відомо, що цього ж дня в понеділок 16 січня, о 16 годині в “червоному куточку” Козятинської ЦРЛ планується зібрання медпрацівників. Побували там і журналісти нашої газети.

Отож, зібралися обуреній медичні працівники лікарні. Заспокоїти їх та прояснити ситуацію взялися головний лікар Кравчук, представники районної влади голова РДА Оркуша (той, що пресу дибілами називає), голова райради Слободянюк (той, якого люстрували і в сміттєвий бак кидали) та депутат Верховної ради України Юрчишин (якого підозрюють в бажанні "прихватизувати" лікарню).

Саме останній запевнив всіх, що установу ніхто не закриватиме і все залишиться, як є.

За словами нардепа, керівництво району в свою чергу навіть виділило кошти для придбання необхідної апаратури та медикаментів. У вівторок 17 січня на сесії райради будуть розглядати питання про внесеватисяння змін до Статуту Козятинської ЦРЛ.

 

Голова райради розповів присутнім, що мав розмову з губернатором Коровієм. Той запевнив, що лікарня інтенсивного лікування буде в Козятинському районі.

В бурхливому обговоренні медичні працівники пригрозили страйкувати, якщо нардеп не дотримається свого слова. Обурені медики готові перекрити рух залізничного транспорту в разі, якщо їх установу ліквідують.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонімович Анонім

    Трійця;та їм подібні накрали грошей з держбюджету колгоспні барони у колгоспників лікуватись будуть за кордоном вони по 6-8 разів на рік літають відпочивати у єгипет турцію арабські емірати ізраіль німеччину!!! Подивіться уважно на крисячі морди що аж лиснять від достатку!А поїх брехливих очах видно що вже усе по лікарні вирішено,Брешуть чесним людям бо хочуть ще біля влади бути Банду геть!!!
  • Viktor K.

    Это не реформа медицины, это ГЕНОЦИД нации натуральный.
  • Michael Dubchenko

    Да этим уродам никто уже и не верит.
  • Анонімович Анонім

    Нехай мафіки олкуши мельниківці депутати всіх рівнів ті що кидали мафіка в лайно відстоять разом з громадянами лікарнюЯкщо районна влада буде виляти в лайно і геть з району,Вже просцяли всі державні установи!!!Зато одне одному вішали медальки та запивали за рахунок колгоспників,Нехай вітька заїчко з касаткіними іванчуками помагають,але безкоштовно,

    Леонід Леонид Ящук reply Анонімович Анонім

    Гіркий досвід минулого, коли були ліквідовані дільничі лікарні, скорочені ліжка в райлікарні, а з ними частина медперсоналу та брехливість й продажність нашої влади не дозволяють вірити в те, що лікарня  буде збережена в нинішньому її стані. Не для цього затіяли переведення райлікарні в приміщення залізничної лікарні напередодні Нового року. Ті хто це затіяв знають, що до 1 лютого КабМін затвердить програму " реформування" або точніше сказати руйнування медичної галузі з единою метою- дерибану майнових комплексів лікарень, які будуть закриті. Постанова буде спущена до виконання і чиновники від медицини її виконуватимуть в надіїї, що і їм щось перепаде від цього ласого  пирога....Нашу владу не цікавить доля медпрацівників, які будуть звільнені, як і поневіряння хворих, які стануть второсортними в Калинівці чи Вінницьких лікарнях....Добавте транспортні проблеми, несвоєчасна не дай Бог оплата родичами вартості операціїї чи наркозу, або несвоєчасне перерахування громадами коштів за своїх громадян в госпітальний округ.....Уявіть, що члена Вашої родини швидка повезла в Калинівку, а іншому члену родини з грошима потрібно їхати слідом, щоб домовитись з лікарем, який має оперувати, купити ліки для операції та для післяопераційного лікування, харчі для хворого......В себе в районі де менші відстані- це простіше, та й лікарі знайомі...Звісно до кінця року райлікарня можливо збережеться, однак не забувайте, що з 1 січня 1918 року стартує примусова децентралізація, або так звана адмінреформа, коли в області райони ліквідують, а створять три округи...Нема району не буде райлікарні. Громада міста зможе мати свою міську лікарню... Невже після відрахувань коштів в госпітальні округи  вистачить коштів на утримання міської лікарні в приміщенні залізничної !?   Висновки робіть самі....

    Леонід Леонид Ящук reply Леонід Леонид Ящук

    З 1 січня 2018 року -примусова децентралізація...

    козятинець reply Анонімович Анонім

    козятинець reply козятинець

    Є на що подивитись Бродецький цукровий завод.Всі ці сами трийця брехунів,брехали те саме.



    НЕ ВІРТЕ ЖОДНОМУ ЇХНЬОМУ СЛОВУ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up