Козятинчанам нагадують прості поради, як не потрапити на гачок шахраїв

Козятинчанам нагадують прості поради, як не потрапити на гачок шахраїв
  • Начальник козятинської поліції Роман Андрущак звертається до мешканців громади і нагадує  кілька простих правил, щоб не натрапити на шахраїв

— Шановні громадяни, на сьогодні одне з найбільш поширених видів кримінальних правопорушень являється шахрайство. Знаряддям вчинення даного злочину являються дзвінки на мобільні телефони з невідомих номерів, де особи представляються працівниками банків або ж працівниками державних установ, наприклад таких як поліція, також шахраї розміщують на інтернет ресурсах об’яви про продаж речей, соціальну допомогу чи продаж деревини, — звертається до козятинчан начальник козятинської поліції Роман Андрущак

Для того, щоб не натрапити на шахраїв слід запам’ятати декілька не складних речей, а саме:

  1. У разі дзвінків з невідомих Вам номерів, де особи представляються працівниками банківських установ не потрібно називати Ваші дані або ж дані Вашої банківської карти, слід пам’ятати про те, що правники банків ніколи не стануть запитувати Ваші персональні дані або ж дані банківської карти, не слід називати паролі з СМС повідомлень.
  2. Під час продажу або купівлі будь-якого товару через інтернет мережу ніколи не перекидайте грошові кошти наперед тій особі, яку Ви особисто не знаєте тому, що так наразі трапляється більшість видів шахрайств. При продажу товару на інтернет платформі «ОЛХ», коли Вам невідома особа пише, що хоче придбати у Вас товар та при цьому пропонує скористуватися «ОЛХ доставкою» та перекидає фішингове посилання на дану доставку не потрібно по ній переходити та вводити дані своє банківської карти, оскільки після цього з банківської карти знімаються всі грошові кошти, які на ній перебувають. Краще відправляйте товар накладним платежем з розрахунком при отриманні на пошті.
  3. При користуванні мережею інтернет не слід переходити за невідомими Вам посиланнями, а особливо вводити будь-які Ваші дані, чи дані членів родини, оскільки при переході по таким посиланням зловмисники можуть отримати доступ до Вашого телефону чи комп’ютера, де в подальшому можуть зняти Ваші грошві кошти чи оформити кредит.
  4. У разі, якщо до Вас телефонує невідома особа та розповідає про те, що Ваш член родини потрапив до поліції та йому потрібні кошти, спочатку перетелефонуйте до тієї особи про яку йде мова та запитайте чи все гаразд, навіть якщо з першого дзвінка останній не брав слухавку все одно телефонуйте до нього далі, щоб з ним поговорити або його рідним.

Також нагадаємо, у поліції пояснили, як вберегти банківську картку та не стати жертвою шахраїв

Відео дня

 Читайте також:

Як не потрапити на гачок зловмисників, які підроблюють офіційні ресурси

Рахунок для збору один, а історії різні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up