Крали кошти та дорогоцінні метали: на Вінниччині повідомили про підозру членам злочинної групи

Крали кошти та дорогоцінні метали: на Вінниччині повідомили про підозру членам злочинної групи

 

  • Слідчі слідчого управління обласного главку поліції повідомили про підозру трьом учасникам злочинної групи, які наприкінці 2021 року вчинили ряд крадіжок грошових коштів та майна на 450 000 гривень.
  • Оперативний супровід здійснюють поліцейські Управління карного розшуку за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.
  • Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили в ГУ НП у Вінницькій області.

У ході досудового розслідування слідчі з’ясували, що організував злочинну групу 43-річний мешканець м. Вінниця. Чоловік разом зі своїми спільниками, вінничанами віком 29 та 53 років, викрали з офісного приміщення приватного підприємця 2 000 доларів США та майже 350 000 гривень, а також дорогоцінні вироби з жовтого металу світових брендів з будинку жительки Агрономічної територіальної громади.

Один зі спільників раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Відео дня

«За словами заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Едгара Папікяна, з’ясувалось, що підозрювані заздалегідь планували вчинення крадіжок та ретельно готувались до них. Вони розподіляли між собою ролі, вживали заходів конспірації з метою недопущення їх викриття сторонніми особами, попередньо обстежували територію, прилеглу до об’єктів своїх злочинів, можливі шляхи підходу та відходу з місця вчинення кримінального правопорушення. Використовуючи інструменти зловмисники через вікна проникали всередину до приміщень, звідки викрадали кошти та майно. Третій співучасник спостерігав та контролював обстановку ззовні. З місця події вони зникали на автомобілі.

Слідчими ГУНП у Вінницькій області спільно з працівниками Управління карного розшуку за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД за місцями проживання підозрюваних проведені санкціоновані обшуки. В ході процесуальних дій поліцейські вилучили рації, відмички, камери прихованого відеоспостереження та інші речові докази. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура», – йдеться у повідомленні.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена в особливо великих розмірах організованою групою). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:

Прийшов провідати в лікарню товариша та обібрав: у Козятині затримали крадія

Забив до смерті, а тіло закопав у кущах. За вбивство засудили жителя нашого району

За посягання на життя поліцейського Євгена Трайдакала загрожує довічне ув'язнення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up