Трагедія на залізниці: на переходці біля депо 73-річний дідусь потрапив під колеса локомотива

Трагедія на залізниці: на переходці біля депо 73-річний дідусь потрапив під колеса локомотива
Фото з архіву газети
  • У неділю, 23 квітня у Козятині на залізниці трапився нещасний випадок. На переходці біля депо під колеса локомотива потрапив 73-річний дідусь

Відомо — трагедія сталася близько 10 години ранку на службовому переході біля локомотивного та вагонного депо станції Козятин, або як кажуть в народі «переходка на кругу». Саме там найчастіше трапляються нещастя.

73-річного чоловіка травмував локомотив. Зі слів очевидців, на місце події викликали поліцію та карету швидкої допомоги. На щастя, чоловік живий, але отримав травми

У наступних публікаціях повідомимо коментарі правоохоронних органів, які встановлюють всі обставини трагедії.

Відео дня

Зазначимо, козятинчани щодня наражають себе на небезпеку, користуючись цим службовим переходом. Зовсім поруч, є міст через залізницю, який сполучує центр міста з його східною частиною.

 

Опитування

Як часто ви користуєтесь службовим переходом через залізницю?

Довідково

Залізниця – це зона підвищеної небезпеки, причому з двох видів: наїзду рухомого складу і ураження електричним струмом високої напруги. Це все свідчить про те, що знаходження в зоні залізниці може бути смертельно небезпечним.

Пам'ятайте:

Машиніст локомотива не може відразу зупинити поїзд і попередити наїзд. Візуально, особливо в темний період доби, дуже важко визначити, з якою швидкістю прямує поїзд. Помилка при оцінці швидкості поїзда часто коштує людині життя.

Місяць тому неподалік Глухівців на залізниці трапилася трагедія. Під колеса пасажирського потягу потрапив чоловік. Від отриманих травм він загинув на місці події

Нагадаємо, на переходці біля депо 29-річному козятинчанину поїздом відрізало ногу

Правила безпеки на залізниці

  • Дозволяється переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях: по пішохідних мостах, переходах, тунелях, переїздах тощо. На станціях, де немає мостів і тунелів, слід переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені знаки «Перехід через колії».
  • Перед тим, як увійти в небезпечну зону (ступити на колію), потрібно переконатись у відсутності потяга (або локомотива, вагона, дрезини тощо). При наближенні потяга треба зупинитись за межами небезпечної зони, пропустити йогоі, впевнившись у відсутності рухомогоскладу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід.
  • Наближаючись до залізничного переїзду, стежте за світловою і звуковоюсигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі. При відсутності шлагбаума (коли переїзд не охороняється) перед переходом колії необхідно впевнитись,щодо переїзду не наближається потяг.

Забороняється:

  1. Ходити по залізничних коліях.
  2. Переходити і перебігати через залізничні колії перед потягом (або локомотивом, вагоном, дрезиною тощо), що наближається, якщо до нього залишилося менше 400 м.
  3. Переходити колію одразу після проходу потяга (локомотива, вагона, дрезини тощо), не впевнившись, що по сусідніх коліях не пересувається рухомий склад.
  4. Переходити залізничні переїзди при закритомуположенні шлагбаумата при червоному світлі світлофора залізничної сигналізації.
  5. Настанціях і перегонах пролізати під вагонамиі перелізати через автозчепи для переходу через колію.
  6. Пролізати під закритим шлагбаумом на залізничному переїзді а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися.
  7. Класти на рейки залізничної колії будь-які предмети.
  8. Підходити ближче ніж на півметра до краюплатформи після оголошення про прибуття потяга до його повної зупинки.

Читайте також:

Виліз на вагон з зерном: у Козятині на залізниці підлітка вдарило струмом

Краще б цього не було: про трагедії на залізниці, що трапилися 2021 року

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Posy Crawford

    🇺🇦 Українці та люди, які потребують допомоги подайте заявку на фінансову підтримку сьогодні разом із ініціативою Uappl.

    натисніть на 👉🏼 https://s.uappl.org/220reco2545

    Ви легкоможете створити свій заяву, і ми розмістимо його на наших платформах для потенційних донорів.

    На відміну від багатьох інших закладiв, допомога надходять напряму від донора до особи, яка звертається за допомогою.

  • Читач23

    Треба там поставити загорожу і охорону яка буде пускати тільки по посвідченнях, а не мопеди велосипеди і ТД

    Залізничним мостом ніхто не користується

    Моя Европа reply Читач23

    Кому воно потрібно? Чи ви не знаєте де живете ?(

keyboard_arrow_up