«Наводив» російські ракети на енергетичні об’єкти Вінниччини»: СБУ затримала агента воєнної розвідки рф

«Наводив» російські ракети на енергетичні об’єкти Вінниччини»: СБУ затримала агента воєнної розвідки рф
  • Контррозвідка Служби безпеки викрила «розконсервованого» агента головного управління генштабу зс рф (більш відомого як гру) в ході багатоетапної спецоперації у Вінницькій області.
  • Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону.
  • Затриманим виявився колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії. Після цього проживав на Вінниччині.

Про це повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області.

Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону. 

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали ворожого агента, чим запобігли спробі передачі до рф координат українського енергооб’єкту.

Відео дня

Затриманим виявився колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії. Після цього проживав на Вінниччині.  Саме за його «наводкою» окупанти планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по енергогенеруючих підприємствах області. Крім цього, він передавав агресору точні координати стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури та споруд системи життєзабезпечення.

За оперативними даними, вже тоді він був завербований представниками російської воєнної розвідки, які після розпаду срср перевели його в «режим очікування».

На початку повномасштабного вторгнення на нього вийшов кадровий співробітник російського гру і запросив «допомогу» у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України. Зрадник погодився на «пропозицію», після чого отримав ворожі завдання.

Для їх виконання він приховано спостерігав за українськими об’єктами і здійснював фото-, відеофіксацію. Отримані відомості передавав до рф через заздалегідь відпрацьований Телеграм-канал у вигляді відміток на електронних картах з медіа файлами.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами листування з російським «куратором».

— Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2.  Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Спецоперацію з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури, — йдеться у повідомленні

Нагадаємо:

Ракетний обстріл: у Вінницькій області пролунав ряд вибухів. Є влучання у енергетичний об'єкт

Вибухи на Вінниччині: ворог обстріляв енергетичні цілі

Читайте також:

Ситуація в енергетиці критична: у Козятині розгорнули пункти, щоб зігрітися та зарядити телефони

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Вакуленчик

    Треба повісити вниз головою хай доходить довго в муках ірод
  • Оксана Савчук

    Чому не пишуть хто він, чи його родина не підозрювала чим він займається і не знала, чию сторону він приймає в цій війні?
  • Оксана Савчук

    Виродок!!!!!
  • Моя Европа

    Дайте цю свиню людям які сидять без світла в ми зробимо з нього факел для обігріву !!!

keyboard_arrow_up