Не ставайте жертвами кіберзлочинців

Не ставайте жертвами кіберзлочинців

Зросла кількість злочинів, пов’язаних з використанням мережі Інтернет. Шахраям зручний той факт, що користувачі не бачать один одного, а тому використовують інформацію, яка не відповідає дійсності.

З появою миттєвих електронних платежів, з’явилось безліч нових видів шахрайських схем. Аби не стати жертвою кіберзлочинців, необхідно дотримуватись необхідних правил

1.Покупка товарів в Інтернет-магазинах

Купуючи товари через Інтернет, зверніть увагу на особисті дані продавця. Перевірте, чи є серед них його П.І.Б., електронна пошта та адреса. Якщо ви помітите, що продавець вказав мінімум інформації про себе і залишив тільки адресу електронної поштової скриньки, знайте – це може бути шахрай. Якщо поряд з фотографіями товару наявні відгуки покупців – обов’язково прочитайте їх.

Відео дня

2.Системи електронних платежів

Якщо ви маєте справу з електронними платежами через WebMoney, обов’язково перевіряйте наявність атестату у продавця Інтернет-товару. Якщо ви побачили, що атестат відсутній, і продавець не має навіть персонального початкового атестату – задумайтесь, чи варто йому довіряти.

3.Псевдо-благочинність

Сьогодні в Інтернеті багато об’яв про людей, яким потрібна благодійна допомога на лікування. Не поспішайте перераховувати кошти, не перевіривши деяку необхідну інформацію. Зловмисники створюють сайти-дублери, які являють собою точну копію справжніх сторінок, при цьому змінюючи реквізити для оплати на свої заздалегідь відкриті рахунки. Будьте пильними, і не перераховуйте гроші, не впевнившись особисто в тому, що розміщена інформація є достовірною.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь у Козятинське відділення поліції, що знаходиться за адресою: м. Козятин, вул. Героїв Майдану, 30 або телефонувати 2-03-30, 102.

За інформацією прес-центру поліції

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up