Один давав 3 тисячі гривень, а інший — 5. Як п'яні водії пропонували копам хабарі

Один давав 3 тисячі гривень, а інший — 5. Як п'яні водії пропонували копам хабарі
  • Днями працівники поліції у Хмільницькому районі затримали двох водіїв, які сіли за кермо у нетверезому стані
  • За не складання адмінпротоколів вони пропонували копам гроші. Слідчі розпочали досудові розслідування.

Так, вдень 29 травня на польовій дорозі між населеними пунктами Сьомаки та Пустовійти Хмільницької територіальної громади за порушення правил дорожнього руху інспектори Хмільницького районного відділу поліції зупинили автомобіль Volkswagen під керуванням 31-річного місцевого жителя. 

Коли поліцейські спілкувалися з водієм, помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.  І не помилилися — зафіксували 2,89 проміле алкоголю в організмі чоловіка.

Аби уникнути відповідальності правопорушник запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 3000 гривень.

Відео дня

Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Транспортний засіб у нього забрали.

Аналогічний злочин задокументували слідчі Відділення поліції № 1 Хмільницького районного відділу поліції. Увечері у селі Лісова Лисіївка Калинівської територіальної громади інспектори групи реагування патрульної поліції зупинили водія автомобіля Daewoo Lanos. 35-річний місцевий житель керував транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час освідування в його організмі виявили 0,21 проміле алкоголю. 

За не складання протоколу водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 5000 гривень. Грошові кошти у правопорушника вилучені.  

Довідково

Відносно водіїв працівники поліції склали протоколи за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). 
За фактами пропозицій неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання — до 4 років позбавлення волі.

 

Нагадаємо, до чотирьох років позбавлення волі: у нашому районі п'яний водій пропонував поліцейським хабар

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Паша Кирниченко

    Мало давали

keyboard_arrow_up