Палять скрізь: за добу підрозділи ДСНС області виїжджали на виклики майже двісті разів

Палять скрізь: за добу підрозділи ДСНС області виїжджали на виклики майже двісті разів
  • Попри воєнний стан та регулярні нагадування, вінничани продовжують спалювати сухостій. Надзвичайники просять повідомляти про таких людей. Їх будуть притягувати до відповідальності. 

За минулу добу на території Вінницької області підрозділи ДСНС здійснили 174 виїзди, 126 з них на ліквідації пожеж, де 109 — це загоряння в екосистемах на площі понад 130 гектарів, йдеться на сторінці обласного управління. 

Попри постійні заборони та застереження рятувальників ДСНС та екологів, жителі міста та області масово спалюють суху траву, листя та сміття на полях та приватних ділянках.

Вогонь залишають без нагляду, створюючи загрозу для людей, тварин, сусідніх будівель та ліній електропередач. Саме через ігнорування застережень надзвичайників і трапляються трагічні випадки. Так сталося і з мешканцями селища Тиврів та села Чудинівці Хмільницької ТГ, двоє чоловіків внаслідок загоряння на відкритій території отримали опіки.

Відео дня

Палять траву і у нашій, козятинській громаді. Про це у відеозверненні за минулу добу повідомила міський голова Козятина Тетяна Єрмолаєва

— Вчора, 23 березня, у нашій громаді було декілька пожеж - наголошую, паління сміття та трави у військовий час це кримінальна відповідальність! Перестаньте цим займатись

«Мотиви у «паліїв» різні — це і «добрі» наміри допомогти швидше вирости свіжій траві, і звичка (не знаю чому, але усі так роблять), і задоволення (красиво, подобається гратися з вогнем, нагадує дитинство, романтично, пов’язано з весною), і приймання агротехніки (спрощення праці, позаяк для того, щоб спалити сухостій — стару траву і гілки, не потрібно прибирати сміття і суху траву граблями вручну). У результаті — трава горить практично скрізь...

Невже свідомість вінничан кудись зникла? Громадо, підіймайтеся, не давайте спалювати нашу землю малорозумним людям! Не бійтеся, повідомляйте про паліїв, фотографуйте їх та передавайте інформацію до працівників поліції. Порушники мають нести відповідальність!» — пишуть надзвичайники. 

У нашому районі загинула жінка, яка палила суху траву

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up