Поліцейські вибивали покази у неповнолітнього?

Поліцейські вибивали покази у неповнолітнього?
Мати з сином, якого обвинувачують, в редакції газети "RIA-Козятин"

Екслюзивне інтерв’ю з юнаком, якого обвинуватили в краждіжках на дачах

Записав Влад ПОВХ

 

Відео дня

Артур Коблов — житель села Сестринівка Козятинського району. Живе з батьками. Йому 17 років. Навчається в Козятинському училищі на третьому курсі.

— Відомо, що вас затримала поліція Козятина...

— Так, це трапилось, коли я їхав мотоциклом 4 черня 2017 року о 18 годині з села Сестринівка в Козятин. За пасажира був товариш Влад. За “плановим” нас догнав автомобіль з регаліями поліції. Порівнявся з нами (ми справа по ходу) і різко прийняв вправо. Я ж не в танку, а на мотоциклі. Не поїхали, а полетіли в канаву глибиною в метр. Ляпнулись ми добряче. Дякуючи Богу, а не поліції, не покалічились.

—  І що, поліція кинулась вас спасати? Надали допомогу?

— Усе з точністю до навпаки. Виліз сам. Чим прогадав. Краще б там сидів у канаві. Мене схопили ззаду і накинули кайданки на руки. Почали бити руками, ногами, по всьому тілу та по голові.

—  То може ви Геракл? Боксер, каратист? Конфу демонстрували? Напали на поліцію? Типу “заріжу”?

— Це ви жартуєте. Я також зараз вже можу жартувати. Моя вага 48 кг. Зріст 160 см з кепкою і на каблуках). А тоді було не до жартів. Два здорових дядьки одним махом вкинули мене в багажник поліцейського автомобіля. А в придачу чмихнули поліцейським газом. Пам’ятаю, як гахнув багажник. А далі для мене відкрилися двері “космосу”. Отямився — лежу на землі. Знову б’ють, куди попало. Розпочав рятуватися. Кричав, як навіжений. Кликав на допомогу. Думав, що це допоможе. Але знову — ”космос”... Отямився. Уже не катують. Поліцаї нарвали кропиви. Полізли в штани. Думав, що гвалтуватимуть. Не наважились, але кропиви напхали достатньо. Знову втратив свідомість.

— Били лежачого з закутими кайданками?

— Атож! Заведеними руками назад за спину. Кайданки затиснули руки до неймовірного болю. І так протягом близько півгодини.

— Хто вас бив?

— Люто із старанням катував Микола Дзюба. Періодично допомагав Олександр Левчук. Одягнені вони були в форму поліції. Прийшли дачники, при них зняли наручники і перестали бити. Я не втікав.

— То що, криком можливо врятуватися?

— Виходить, що так. Якщо катують, рекомендую кричати.

— Що,  з доброго дива  напали? Тим більше — поліція?

— З їх точки зору, я мав зізнатися в злочинах, яких не скоював. Влад мене попросив підвезти його в місто, щоб здати два кілограми міді та один — алюмінію. Де взяв — не знаю, та й не питав. Запитав тільки, чи дасть на бензин 50 гривень. А вийшло, що вляпався в негарну історію.

— То який результат?

— Найперше, струс головного мозку, 5 днів у лікарні. Багаточисельні забійні синці. Посиніли зап’ястки рук від кайданів. Конфіскація мотоцикла. Навіть взуття.

— То струс мозку від падіння, чи побиття?

— Від побиття, адже при падінні свідомості я не втрачав.

— Ви щось підписували, вимагали адвоката?

— Це моє перше в житті знайомство з поліцією. Який адвокат? У мене немає такого життєвого досвіду. Весь час нудило. Неймовірними зусиллями добрався додому. Пам’ятаю, як сів на диван і знову був “космос”. Прийшов до тями в лікарні від болю в лікті від крапельниць. І так п’ять днів.

— Ви вимагали в поліції надання медичної допомоги?

— Я терпів, як міг. Будь-яка моя ініціатива — знову багажник, нюхав би газ...

Р. S. Ось так загартовують майбутнього захисника держави України в ЗСУ? А, можливо, позбавлять ним стати. Вліпивши судимість, покалічивши психіку за два кілограми міді та один алюмінію. Споглядаючи на юнака, в спілкуванні з власного життєвого досвіду передбачаю, що з нього, дасть Бог, буде достойний солдат ЗСУ за віком призову. Витерпіти і не зламатися може далеко не кожен, навіть досвідчені, з тягарем власного життя. Хоча еліта спецназу ЗС США рядовий склад — на 73 відсотки раніше судимі, що були в місцях позбавлення волі.

 

Від редакції:

— На даний момент нами проводиться службова перевірка. — повідомив газеті “RIA-Козятин” заступник начальника козятинської поліції В’ячеслав Сушко. — До нас надійшли матеріали з прокуратури стосовно подій, які відбулися в кооперативі “Яблунька” 4 липня. Будуть опитані всі свідки та учасники події. Після чого буде надано об’єктивну та неопереджену оцінку дій працівників козятинського відділення поліції.


 

.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up