Поліція шукала зброю, а знайшла приховану гуманітарну допомогу

Поліція шукала зброю, а знайшла приховану гуманітарну допомогу

Мешканець Калинівки зберігав у власному гаражі бойову гранату Ф-1, запал до неї та понад 100 набоїв калібру 5,45 мм. Під час вилучення зброї поліцейські виявили значну кількість гуманітарної допомоги, більшу частину якої чоловік не скерував за призначенням.

Начальник відділення поліції № 1 Хмільницького районного управління поліції Володимир Олексюк розповідає, що інформацію про причетність 49-річного правопорушника до незаконного зберігання зброї поліцейський офіцер громади отримав від місцевих жителів.

— Під час проведення процесуальних дій інформація підтвердилась. Поліцейські спільно з Хмільницькою окружною прокуратурою вилучили у чоловіка бойову гранату Ф-1, запал до неї та 119 набоїв калібру 5,45 мм, а також гуманітарну допомогу. Зі слів правопорушника, частину допомоги тиждень тому він надіслав до Донецької області, а іншу – з невідомих причин продовжував зберігати в гаражному приміщенні, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

Правопорушника освідували у місцевому медичному закладі. Результати досліджень показали наявність у чоловіка алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Вилучене направили на експертизу. Зловмисник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідство розпочало досудове розслідування за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

За фактом виявлення нескерованої за призначенням гуманітарної допомоги проводиться перевірка, за результатами якої буде прийнято відповідне рішення.

 

Читайте також:

Побив та взяв гроші: у Козятині гість напав на господаря будинку та обікрав його

Олександр Пузир розповів про вибухи, які чують мешканці Козятинщини останніми днями

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up