Привласнив 30 тисяч гривень: махнівчанин обчистив банківську картку 80-річної односельчанки

Привласнив 30 тисяч гривень: махнівчанин обчистив банківську картку 80-річної односельчанки
Фото ілюстративне
  • Днями до козятинської поліції надійшло повідомлення про зникнення коштів з банківської картки 80–річної мешканки Махнівської територіальної громади 
  • Поліцейські встановили, що до злочину причетний 35 – річний місцевий житель.
  • Як виявилось пізніше підозрюваний причетний до майже 30-ти таких незаконних операцій та загалом привласнив близько 30 000 гривень заявниці.

Як інформує Поліція Вінницької області, дізнавшись реквізити банківської картки пенсіонерки, зловмисник за допомогою інтернет–банкінгу протягом квітня–червня здійснював перекази коштів потерпілої на власний рахунок.

— Підозрюваний причетний до майже 30-ти таких незаконних операцій та загалом привласнив близько 30 000 гривень заявниці. Слідством вирішує питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), — йдеться у повідомленні

Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.

Відео дня

Поліція вкотре нагадує громадянам, якщо раптом ви втратили свою банківську картку або у вас її викрали, насамперед необхідно її заблокувати.

У такий спосіб ви убезпечите власні кошти й не дасте іншим скористатися ними.

Є кілька способів заблокувати карту:

  • в інтернет-банкінгу;
  • через гарячу лінію банківської установи;
  • особисто у відділенні банку.

Надалі необхідно звернутись у поліцію та обов’язково вказати час, дату, повну суму крадіжки та якомога більше деталей, що допоможуть розслідуванню злочину.

У випадку, якщо ви знайшли чужу картку, її необхідно повернути власникові. Для цього слід зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію, зазначену на картці, або звернутись до відділення банку та повідомити про знахідку.

  • До слова, два тижні тому ми розповідали, що у фейсбуці шириться фейковий пост про збір коштів для дітей, які нібито постраждали від ракетного обстрілу Вінниці. На фото, прикріпленому до допису, хлопчики з Донецька, а саме зображення ще 2015 року. Та, схоже, це не єдиний подібний випадок. На наш чат у телеграм надіслали декілька повідомлень з проханням про допомогу, які змусили нас насторожитися

Читайте також:

Читайте також:

Будьте обережні: ворог надсилає смс, в яких залякує масовими ракетними обстрілами

Шахраї придумали нову схему обману у фейсбуці. Правила кібербезпеки

Побив, забрав телефон та гроші: поліція затримала махнівчанина, який скоїв ряд злочинів

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up