Що потрібно знати, щоб не стати жертвою шахраїв

Що потрібно знати, щоб не стати жертвою шахраїв

На території Козятинщини почастішали випадки обману та зловживання довірою

Шахрайство – це заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, що карається штрафом від п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Способами вчинення шахрайства є обман та зловживання довірою.

Найбільш поширеними способами шахрайств в сучасних умовах стали

Відео дня

шахрайства, скоєні з використанням мобільного зв’язку шляхом обману та застосування психологічного тиску невідомими особами. Входячи в довіру до потерпілих, вони отримують грошові кошти через перерахування грошей на вказані шахраями абонентські номери, під приводом звільнення затриманого з поліції, повернення втрачених документів;

Також домінують шахрайства з використанням підроблених посвідчень працівників державних підприємств, установ, організацій (представляються працівниками органів соціального забезпечення, опікунських рад, органів місцевого самоврядування, благодійних організацій). Під їх приводом повідомляють про позачергове отримання громадянами державної грошової допомоги, отримання автомобіля, але з однією умовою, що для отримання вищевказаної матеріальної цінності терміново необхідно сплатити якусь частину грошей саме зараз, цьому працівнику.

Скоюють шахрайства й з використанням так званих «містичних» прийомів. Це, коли особа під приводом «пагадать» подивившись на руку, або обличчя повідомляє про страшні хвороби, нещастя та порчі, які буцімто наврочили. І позбавитися від них можливо, надавши при цьому певну суму грошей або коштовностей.

Дурять людей під приводом того, що в державі розпочалася нова грошова реформа і старі грошові купюри необхідно обміняти на нові.

”Міняють” золоті вироби. До громадянина приходить «ділок», який пропонує купити у нього золоті вироби, повідомляючи при цьому, що продає він їх дуже вигідно, так як терміново потрібні гроші. А як виявляється пізніше, це взагалі не золото, а дешева бутафорія.  

У випадку, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся у Козятинське відділення поліції, що знаходиться за адресою - м. Козятин, вул. Героїв Майдану, 30 або телефонуйте 2-03-30, 102.

За інформацією прес-служби поліції

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up