Теракт у Козятині. На автівку поліцейського Євгенія Трайдакала підклали вибухівку

Теракт у Козятині. На автівку поліцейського Євгенія Трайдакала підклали вибухівку
  • Ранок четверга, 13 жовтня,  розпочався для козятинчан тривожно та гучно. У центрі Козятина прогримів вибух. Потім завили сирени швидкої допомоги та пожежників.
  • Як стало відомо згодом — вибух стався у дворі Героїв Майдану 15-17. Підірвався капітан поліції, начальник сектору превенції відділення поліції № 2 Хмільницького районного відділення поліції Євгеній Трайдакало.
  • Наразі він знаходиться в опіковому відділенні обласної лікарні імені Пирогова. Козятинчани організували збір коштів на лікування

Теракт стався близько восьмої ранку. Ми виїхали на місце події. Були там приблизно через годину після скоєного. Видовище жахає — понівечене авто, запах гару та диму, багато правоохоронців, перелякані очі перехожих.  

За інформацією  Дмитра Микитюка, заступника начальника відділення поліції № 2, начальника  слідчого відділу, Євген Трайдакало збирався на роботу. Виявив на своїй машині сміттєвий пакет чорного кольору. Хотів його забрати. 

Відео дня

— Коли він взяв пакет у руки, відбувся вибух. Хтось поклав саморобний вибуховий пристрій, — прокоментував RIA-Козятин Дмитро Микитюк. — Попередньо Євген має до 50% опіків тіла. На місці працюють співробітники слідчого управління, карного розшуку, внутрішньої безпеки.

За словами Дмитра Микитюка, внесли відомості в ЄРДР за статтею 348 кримінального кодексу України. «Вбивство або посягання на життя правоохоронців».

Як повідомляє Поліція Вінницької області, за цим фактом слідчим управління обласного главку поліції розпочали досудове розслідування за ст. 348 Кримінального кодексу України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

За такий злочин передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

►Фото з архіву редакції

У соцмережах козятинчани оголосили збір на лікування Євгенія Трайдакала, що постраждав внаслідок терористичного акту в центрі Козятина. 

— Євген знаходиться  у важкому стані та потребує нашої допомоги, — написали в групі Козятин МОЛОДИЙ.

 Карта Євгенія  — 5354 6500 1850 9755 Укргазбанк

Довідково

Євгеній Трайдакало народився в Козятині 2 травня 1984 року. Має 19 років поліцейського стажу. В 2002 році закінчив козятинське залізничне училище. Має диплом бригадира з утримання колії і штучних споруд. Коли пішов до армії, потрапив у внутрішні війська (в патрульно-постовій службі) в Кіровограді. Після цього в 2004 році, вирішив працювати в правоохоронних органах. В 2012 році заочно закінчив Національну академію внутрішніх справ.
Поліцейська кар’єра розпочалася з помічника дільничного, далі був дільничним, старшим дільничним. Зараз він — начальник сектору превенції.

Нагадаємо, в лютому  в обласному главку поліції відзначили кращих поліцейських. Серед них — Євген Трайдакало

Читайте також:

Справляються: на 11 дільничних — 90 тисяч людей

Збив 5 дронів та 2 ракети і катапультувався на Вінниччині: героїчне виконання завдання пілота-винищувача

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up