У нашому районі чоловіки пішли в ліс та… отримали повістки

У нашому районі чоловіки пішли в ліс та… отримали повістки
  • У Вінницькій області через воєнний стан у країні діє ще й комендантська година – з 23-ї вечора до 5-ї ранку, яку не можна порушувати.
  • Більше того, також на Вінниччині заборонено ходити в ліс, однак не всі громадяни дотримуються заборон воєнного стану.

Подія сталася в середу в Уланівській громаді Хмільницького району, про що повідомив голова громади Олександр Гоцуляк.

  • Нагадую про обов’язок дотримання комендатської години, а також заборону перебувати у лісних масивах відповідно до наказів військової адміністрації. Вчора, всупереч приписів, близько 23 год 40 хв у лісі с. Лозна працівниками поліції було виявлено 3-х місцевих жителів, – написав на своїй сторінці у Facebook Олександр Васильович.

За його словами, чоловіки чинили опір працівникам поліції та були затримані із застосуванням заходів примусу та доставлені в територіальний відділ поліції.

На затриманих було складено адміністративні матеріали, які передали до суду. А працівник Хмільницького об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (раніше називався військкомат) вручив трьом «відпочивальникам» повістки.

Відео дня

Голова Уланівської ТГ Олександр Гоцуляк звернувся до жителів своєї громади із засторогою, щоб не забували про заборони, які діють під час війни. А також наголосив, щоб не шукали собі зайвих проблем.

Нагадаємо, що передбачена відповідальність за порушення комендантської години у вигляді попередження чи штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне порушення впродовж року штраф зростає від 50 до 100 мінімумів. Вдвічі більший розмір штрафу для порушників з-поміж посадових осіб.

Якщо людина не має при собі документів або не може пояснити логічно мету свого перебування на вулиці в період комендантської години, то її доставляють до підрозділу поліції для встановлення всіх обставин.

Тому в жодному разі не слід порушувати ті правила та обмеження, які встановлені законом, навіть якщо ним не визначено конкретної відповідальності. Тим більше не радимо чинити опір правоохоронцям. За подібні дії вони уповноважені навіть застосовувати вогнепальну зброю до порушника.

Також нагадуємо, начальник Вінницької обласної військової адміністрації ще в березні 2022 року підписав  наказ про заборону відвідувати ліс. Вона поширюється на усі лісові масиви на території області, особливо прикордонних районів Вінниччини.

Читайте також:

«Що робилося в суботу! Це було якесь пекло» У Козятині вечорами бушує молодь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up