У нашому районі підрядник на ремонті школи завищив витрати на півтора мільйона гривень

У нашому районі підрядник на ремонті школи завищив витрати на півтора мільйона гривень
  • Проводячи ремонт школи в одній з територіальних громад Хмільницького району підрядник відображав завищені витрати на виплату заробітної плати, внаслідок чого територіальній громаді заподіяно матеріальну шкоду у розмірі майже 1,5 мільйони гривень
  • У разі доведення винуватості, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі, досудовим розслідуванням встановили, що обвинувачений, як генеральний підрядник, уклав договір із відділом освіти, культури, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району на виконання робіт з капітального ремонту приміщення школи на суму понад 15 мільйонів гривень.

У подальшому підприємець, зловживаючи своїм службовим становищем, у актах виконаних робіт відображав завищені витрати на виплату заробітної плати, внаслідок чого територіальній громаді заподіяно матеріальну шкоду у розмірі майже 1,5 млн грн.

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури досудове розслідування завершили та передали до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 29-річного мешканця м. Вінниці, який зареєстрований, як фізична особа-підприємець, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки).

Відео дня
У разі доведення винуватості у вчиненні інкримінованих злочинів у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також:

Обікрала знайому: у 55-жінки з банківської картки зникли 8 тисяч гривень. Крадійку розшукали

Крали кошти та дорогоцінні метали: на Вінниччині повідомили про підозру членам злочинної групи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up